De Amerikaanse ex-president Donald Trump.
Volledig scherm
De Amerikaanse ex-president Donald Trump. © AFP

Aanklagers: “Trump beging ergste schending van grondwet door een president ooit”

Donald Trump heeft “de ergste schending van de grondwet door een Amerikaanse president ooit begaan”, door zijn aanhangers aan te zetten het Capitool te bestormen. Dit hebben de Democratische leden van het Huis van Afgevaardigden, die als aanklagers fungeren in impeachment-proces tegen het voormalige staatshoofd, maandag laten gelden.

20 reacties

  • Björn Van den Brulle

    3 jaar geleden
    Wim, een ex president impeachen zodat hij geen president meer zou worden in de toekomst is simpelweg ongrondwettelijk. Impeachment geldt alleen voor een zittende president. Kunt evengoed ex president Washington impeachen omdat hij slaven had..
  • Bilal Bruggen

    3 jaar geleden
    Jan Boden, het is geen rechtszaak in een rechtbank. Het gaat over een politiek proces binnen de regels van het parlement. Alles verloopt volgens de grondwet. Los van deze zaak kan Trump nog steeds door openbare aanklagers voor federale of staats rechtbanken worden vervolgd. In Georgia waar hij met zijn berucht telefoongesprek trachtte om 11780 stemmen voor hem te vinden is men een aanklacht aan het opstellen. Mvg
  • jan boden

    3 jaar geleden
    De aanklagers zijn Democraten, bij onafhankelijke rechtspraak stel ik me toch heel iets anders voor.
  • Lucien Mertens

    3 jaar geleden
    Als men er degenen die men niet "durft" te beschuldigen niet bijtelt uiteraard...
  • Lucien Mertens

    3 jaar geleden
    Als men er enkelen die wat moeilijker liggen om op de korrel te nemen niet durft mee te rekenen wellicht...de hypocrisie.