Thierry Baudet.
Volledig scherm
Thierry Baudet. © ANP

Partij Thierry Baudet weer onder vuur na “racistische uitlatingen in WhatsAppgroepen”

In WhatsAppgroepen van de Nederlandse rechtspopulistische partij Forum voor Democratie (FVD) gaan tal van racistische berichten rond. Dat meldt het Nederlandse tijdschrift Elsevier met behulp van screenshots. Eind vorig jaar ontstond er al ophef over soortgelijke berichten binnen groepen die gelieerd waren aan de jongerenafdeling van de partij. In een reactie zegt Baudet dat het mogelijk om vervalste screenshots gaat. “Maar ik ga het zelf niet checken.” Hij noemt de jongste aantijgingen wel “opgeklopte ophef”.

4 reacties

  • guido Bervoets

    3 jaar geleden
    Ze zijn dan wel extreemrechts, maar als het even misgaat is het natuurlijk weer de schuld van de anderen. Als je als politieke partij steeds weer tegen de grenzen van het toelaatbare en aanvaardbare zit aan te schurken, moet u niet verbaasd zijn dat die grenzen ook met regelmaat overschreden worden.
  • Frans Peeters

    3 jaar geleden
    Een man die de rechtse stemmen verdeeld net als BDW
  • paul merckx

    3 jaar geleden
    Je zou het ook kunnen omdraaien, zolang het kartel met deze trucjes moet komen is het een teken dan men schrik heeft van zulke partijen. Hetzelfde is hier van toepassing op het Vlaams Belang.
  • Frans Vandermaelen

    3 jaar geleden
    Ik kan maar 1 raad geven: stap over op Signal.