Net als Lady & de Vagebond: 4 romantische pastagerechten om van te smullen
Liefde gaat door de maag, en wie laat zich niet graag verleiden door een heerlijk bord pasta? Foodstylist Sonja Peeters is alvast fan. Ze serveert vier romantische pastagerechten, zodat jij, net als Lady & de Vagebond, je eigen Bella Notte kunt beleven.
SPAGHETTI MET AUBERGINE-GEHAKTBALLETJES
Voor 4 personen • 40 min.
• 1 ui, gesnipperd • 2 teentjes knoflook, geperst • 2 el tomatenpuree • 2 el balsamicoazijn • 250 ml runderbouillon • 800 g tomatenblokjes, blik • 2 el verse tijmblaadjes • 400 g spaghetti • handvol basilicumblaadjes • 30 g geraspte Parmezaanse kaas
Voor de balletjes
• 1 aubergine, in kleine blokjes • 3 el geraspte Parmezaanse kaas • 1 el mosterd • 500 g gemengd gehakt • 1 ei • 60 g paneermeel • bosje basilicum, grof gehakt • peper en zout
Zo ga je te werk
1> Maak eerst de balletjes en roerbak daarvoor de aubergineblokjes goudbruin in olijfolie. Schep ze uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier. Meng er vervolgens de Parmezaanse kaas, de mosterd, het gehakt, ei, paneermeel en het basilicum onder. Kruid met peper en zout en kneed goed onder elkaar. Vorm met vochtige handen balletjes van het aubergine-gehaktmengsel. Bak de balletjes rondom goudbruin in olijfolie.
2> Fruit de ui met de look glazig in olijfolie. Voeg de tomatenpuree en balsamico toe en laat 1 minuut verder koken. Giet er de bouillon bij en voeg ook de tomatenblokjes, tijm, peper en zout toe. Breng op een zacht vuur aan de kook, leg er de balletjes in en laat 20 minuten sudderen.
3> Kook ondertussen de pasta beetgaar in gezouten water. Giet af en verdeel de pasta over de borden. Schep er de balletjes met de tomatensaus op en werk af met extra olijfolie, basilicum en parmezaan.
TIP: Meng voor wat extra pit een fijngehakte chilipeper of een snuifje chilipoeder onder het gehaktmengsel.
LINGUINE MET ZEEDUIVEL IN CURRYSAUS
Voor 4 personen • 30 min.
• 400 g zeeduivel • bloem • arachideolie • 1 ui, gesnipperd • 1 teentje knoflook, geperst • 2 cm gember, geraspt • 1 stengel citroengras, fijngesneden • 2 el gele currypasta • 400 ml kokosmelk • 100 ml visbouillon • 250 g suikererwten, in de lengte gehalveerd • sap van 1 limoen • 1 tl vissaus • 1 chilipeper, in ringen • 400 g linguine • bosje koriander • 30 g pinda’s, grof gehakt • peper en zout
Zo ga je te werk
1> Snij de vis in hapklare blokjes. Droog de vis goed af, kruid met peper en zout en rol ze door wat bloem. Bak de blokjes in hete olie rondom bruin.
2> Bak de ui met de look en de gember glazig in olie. Voeg het citroengras en de currypasta toe en roerbak 2 minuten. Blus met de kokosmelk en de bouillon en breng aan de kook. Leg er de suikererwten in. Proef en breng op smaak met het limoensap, vissaus, peper en zout.
3> Voeg na tien minuten de vis en de chilipeper toe en laat nog even doorkoken. Kook ondertussen de pasta beetgaar in gezouten water.
4> Giet de pasta af en verdeel over de borden. Schep er de zeeduivel met de currysaus op en werk af met koriander en de pinda’s.
TIP: Ook lekker met zalm.
LINTPASTA MET PULLED CHICKENSAUS
Voor 4 personen • 25 min.
• 500 ml kippenbouillon • 500 g kipfilets • 400 g lintpasta • 200 g mascarpone • 200 ml lichte room • 150 g groene pesto • 4 lente-uitjes, in ringen • 150 g zongedroogde tomaten, dun gesneden • 30 g geraspte Parmezaanse kaas • 50 g rucola • olijfolie • peper en zout
Zo ga je te werk
1> Breng de bouillon aan de kook en pocheer er de kipfilets 15 minuten in tot het vlees zacht en gaar is. Kook de pasta beetgaar in gezouten water. Giet af en bewaar een kopje van het kookvocht.
2> Verwarm de mascarpone met de room en de pesto. Giet er zoveel kookvocht bij tot je een smeuïge saus hebt. Roer er de lente-ui en zongedroogde tomaten onder en laat nog even doorwarmen. Proef en kruid met peper en zout.
3> Haal de kip uit de bouillon en trek in stukjes. Voeg toe aan de saus en meng alles goed onder elkaar.
4> Verdeel de pasta over de borden en schep er de saus met de pulled chicken op. Werk af met de kaas en rucola.
TIP: In plaats van zongedroogde tomaatjes kan je ook verse kerstomaatjes nemen die je even in de oven laat poffen met wat olijfolie, peper en zout.
ORECHIETTE MET CHAMPIGNON-SPINAZIESAUS (VEGGIE)
Voor 4 personen • 30 min.
• 80 g pijnboompitten • 400 g orechiette • 500 g champignonmix • 2 sjalotjes, in ringen • 2 teentjes knoflook, geperst • 2 el gedroogde tijm • 300 g spinazie • 250 ml sojaroom • 30 g pecorino, geraspt • handvol verse oregano • olijfolie • peper en zout
Zo ga je te werk
1> Rooster de pijnboompitten goudbruin in een droge koekenpan. Kook de pasta beetgaar in gezouten water.
2> Snij de grootste champignons in partjes. Bak de sjalotjes met de look in olie glazig. Voeg de champignons toe en kruid met de tijm, peper en zout. Voeg de spinazie toe en laat slinken. Giet er de sojaroom bij en laat even doorwarmen.
3> Giet de orechiette af en vang wat van het kookvocht op. Meng de pasta, samen met de pecorino en een scheutje van het kookvocht, onder de champignon-spinaziesaus. Proef en kruid eventueel bij met peper en zout. Verdeel de pasta over de borden, bestrooi met de pijnboompitten en werk af met de oregano.
TIP: Voor een extra diepe smaak, kun je de champignons tijdens het bakken flamberen met een scheutje whisky.
Lees ook:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
vtwonen
Schoonmaken met scheerschuim? Voor deze tien plekken - van de oven tot het toilet - is het een tovermiddel
-
Vandaag is het Margarita Dag: 3 lekkere recepten om te proosten
Zet het ijs maar koud en haal de tequila naar boven, want vandaag, op 22 februari, is het Margarita Day. Het originele recept werd in 1948 bedacht door een zekere Margaret Sames. En nu is het nog altijd een van de meest bestelde drankjes in cocktailbars wereldwijd. Heb jij zin om vanavond zelf aan de slag te gaan? Dan serveren we drie recepten: de klassieker en twee funky varianten. Santé! -
Liefde is ... zoet. Verleid je geliefde met deze 3 verrassende valentijnsdesserts
Niets fijner dan je geliefde met valentijn te verrassen met een zelfgemaakte zoete lekkernij. Foodstylist Sonja Peeters weet precies met welke desserts je het hart van je lieveling (nog meer) verovert. Kies voor een frisse minicharlotte, een krokant aardbeientaartje of een verrassende cheesecake en vier de liefde in stijl. -
-
Scoren met spruitjes? Foodie Sonja Peeters gaat origineel aan de slag met de wintergroente
-
Livios
In welke maanden leveren je zonnepanelen het meeste op en hoe komt dat?
Wil je weten hoeveel stroom je zonnepanelen jaarlijks, maandelijks of dagelijks opwekken? Bouwsite Livios legt uit hoe je dat makkelijk zelf berekent en welke factoren een invloed hebben op de opbrengst van je installatie. -
Foodstylist Sonja Peeters maakt 3 verrassende alcoholvrije drankjes mét een hapje waar je Tournée Minérale probleemloos mee doorkomt
Ook van plan om tijdens de maand februari geen druppel alcohol aan te raken? Of alleszins wat te minderen? Foodstyliste Sonja Peeters helpt een handje. Ter inspiratie geeft ze je graag deze drie verrassende mocktailrecepten, mét een bijpassend hapje. Zo kom je Tournée Minérale probleemloos door. -
HLN Shop
Pollen in de lucht: deze toestellen voorkomen gesnotter
-
Lidl
Wrap it up! Lekker makkelijk: fajita's met gewokte savooi en rundsreepjes
-
Voor de twijfelaars die niet willen kiezen tussen koffie of thee is er de ‘London Fog Tea Latte’. Zo maak je het
Elke ochtend hetzelfde dilemma: begin ik mijn dag met thee of koffie? Voor de eeuwige twijfelaars is er de London Fog Tea Latte. Het is een combinatie van zwarte thee, gestoomde melk en vanillesuiker en helemaal niet moeilijk te maken, zo blijkt. Wij tonen je hoe. -
Katerproof: pasta op een stokje, cloud bread en 4 andere TikTokrecepten die je in een wip op tafel zet
De ene na de andere voedseltrend ging het voorbije jaar viraal dankzij videoplatform TikTok. Koken is er zelfs zo’n hit, dat de makers van de app in maart 2022 ‘TikTok Kitchen’ lanceren: een delivery service die de hotste Tiktok-foodtrends aan huis bezorgt. Helaas enkel in Amerika, dus hier zal je je virale hap nog zelf in elkaar moeten boksen. Wij lijsten 6 recepten op. -
“De zee is onze achtertuin.” 3 topgerechten uit het nieuwe kookboek van de Zeeuwse BlendBrothers