Wim Stevens (Tom De Decker)
Volledig scherm
Wim Stevens (Tom De Decker) © VRT

GAIA niet te spreken over foie gras in ‘Thuis’, VRT relativeert: “Dit is ook gewoon de realiteit”

TVDierenrechtenorganisatie GAIA is boos omdat in de populaire Eén-serie ‘Thuis’ gisterenavond foie gras werd gepromoot. “Thuis draagt, onder meer door zijn hoge kijkcijfers, een zware maatschappelijke verantwoordelijkheid”, vindt directeur Ann De Greef. “Dat de makers foie gras, een product geproduceerd op basis van dierenmishandeling, promoten, is dan ook een echte schande.” Hans Roggen van de VRT relativeert: “Wij schrijven de scenario’s in functie van de identiteit van de personages.”

73 reacties

  • Rikkert Biemans

    3 jaar geleden
    Beste VRT, als dit realiteit is, waarom zijn ‘flietjes van de Chinees’ dat niet?
  • patrick de bock

    3 jaar geleden
    Die slimmeriken van gaia brengen het zelf in het nieuws. Not done
  • gerard vandenbroucke

    3 jaar geleden
    Wij gaan speciaal op reis naar la douce France voor de foie gras! Het is het lekkerst met een goed glaasje sauterne . Gaia krijgt van mij geen steun!!
  • Mark Vandebroecke

    3 jaar geleden
    Al meer dan 25 jaar eet ik foie gras (bij speciale feestgelegenheden) en ik zal het blijven eten. Ik heb reeds meerdere kwekerijen bezocht (de betere) en heb daar althans geen mishandeling gezien. Smakelijk ! Mijn foie gras nemen ze niet af !
  • Lucien Mertens

    3 jaar geleden
    Eet dat ook graag, maar de productiemethode is effectief een folterende aanslag op het welzijn van die dieren, maandenlang...Gaia heeft hier gewoon gelijk.