Direct naar artikelinhoud
Nieuws

▶ CD&V-voorzitter Coens over vaccinatiestrategie: ‘Het is oorlog. Elke spuit moet buiten’

Joachim CoensBeeld VTM NIEUWS

CD&V-voorzitter Joachim Coens pleit ervoor om elke vaccinatie die we hebben, te gebruiken.  ‘Het is oorlog en we hebben kogels, die dienen om te schieten’, zei hij in VTM Nieuws.  Volgens hem moet de regering meer risico’s durven nemen.

CD&V-voorzitter Joachim Coens toonde zich bezorgd om de vaccinatiestrategie. “De hele samenleving wacht op een versnelling in het vaccinatieplan”, reageerde hij op de slechte cijfers. Hij wil nu zo snel mogelijk en zo veel mogelijk vaccineren. “Het is oorlog en we hebben kogels, die dienen om te schieten”, klonk het.

Om een versnelling hoger te kunnen schakelen moeten we volgens de CD&V-voorzitter alle angst en paniek naast ons neer leggen. Volgens hem moet de regering meer risico’s durven nemen. “Er zal kritiek komen, maar dat moet je begrijpen”, klinkt het. Hij pleit ervoor om momenteel elke vaccinatie die we hebben te gebruiken. “Elke spuit moet buiten”, klinkt het resoluut. 

Versoepelen

Coens kwam ook terug op de kritiek die de partijvoorzitters kregen over hun ijver om versoepelingen door te voeren. “Er komt een signaal van onder meer de jongeren, en daar moeten we iets mee doen”, zo verdedigde Joachim Coens zich. “Het is onze opdracht om wat de samenleving ons meegeeft door te geven aan de regering.” Hij vindt dan ook niet dat hij en zijn collega’s zich daar te veel mee bemoeien. Volgens hem is er geen conflict in de regering, maar geeft hij gewoon de signalen door.

Onder meer op vlak van mentaal welzijn en jongeren ijvert Coens voor meer perspectief.  Volgens hem is het zijn taak die boodschap door te geven, en is het nu aan de regering om daar hopelijk iets mee te doen.

Video. Joachim Coens: ‘Het is oorlog’

Video wordt geladen...