© Belga

Yohan Boli klaar voor Couckenbak?

Daags na de zege tegen KV Mechelen heersten de lachende gezichten tijdens de recuperatietraining van de Kanaries. Zelfs bij Yohan Boli, die bezoek kreeg van de clubdokter omwille van zijn gehavende schouder. Vandaag wordt de Fransman zowaar weer op het trainingsveld verwacht. “We gaan er voorlopig gewoon vanuit dat Boli fit raakt voor Oostende”, aldus Philippe Bormans.

Gunter SCHOOFS

Met pijnlijke grimas en tranen in de ogen verliet Yohan Boli woensdag het veld. Na een onschuldig duel moest de spits van het kunstgras geholpen worden. Weer gaf zijn linkerschouder problemen. De schouder waarvan voor Nieuwjaar al gevreesd werd dat een operatie nog zou volgen. Die werd uitgesteld, de botsing van afgelopen woensdag verandert voorlopig niets aan de plannen.

“Eerst en vooral is de schouder niet uit de kom gegaan”, aldus STVV-manager Philippe Bormans. “Er was gewoon een pijnlijk contact. Yohan werd donderdag door de clubdokter onderzocht. We kennen het probleem natuurlijk al langer. Vrijdag verwachten we Boli gewoon weer op het trainingsveld. We zullen zien wat dat geeft, maar voorlopig gaan we er van uit dat hij kan spelen tegen Oostende zaterdag.”

Oerdegelijke Janssens

Er zal toch een keer een medische oplossing uit de bus moeten komen voor de schouder van Boli, maar het chronische probleem verandert voorlopig niks aan de verdere plannen van STVV op de transfermarkt. Ook al bestaat het risico dat Boli eerstdaags voor meerdere weken out is, in principe komt er niemand meer bij voorin. Bormans: “We hebben met Vetokele al een spits gehaald. En Wolke Janssens viel opnieuw oerdegelijk in tegen Mechelen. We zouden het vertrouwen in hem beschamen als we hem een rij achteruit schuiven voor een nieuwkomer.”

Interesse voor Proschwitz

Ivan Leko zal het dus met Vetokele, Boli en Janssens moeten doen de volgende weken. En Nick Proschwitz, als die niet meer vertrekt tenminste. Want er is wel degelijk buitenlandse interesse voor de Duitser. “Klopt”, aldus Bormans. “Maar of het tot een transfer komt, zullen we zien.”

Kevin Koubemba, nog een andere spits op de loonlijst, behoort zoals geweten al langer niet meer tot de A-kern. “Dat zal ook niet veranderen. We blijven zoeken naar een oplossing voor hem.”

Aangeboden door onze partners