Clara Ponsati met Carles Puigdemont en Toni Comin voor het Europese hoofdkwartier in Brussel
Volledig scherm
Clara Ponsati met Carles Puigdemont en Toni Comin voor het Europese hoofdkwartier in Brussel © AFP

Puigdemont trekt naar Europees Hof van Justitie na opheffing immuniteit

Voormalig Catalaans minister-president Carles Puigdemont trekt naar het Europees Hof van Justitie nu het Europees Parlement zijn immuniteit en die van zijn oud-ministers Antoni Comín en Clara Ponsatí opgeheven heeft. Dat zei hij vandaag tijdens een persconferentie.

134 reacties

  • Hans Benoit

    3 jaar geleden
    Die oproerkraaiers en separatisten uitleveren aan Spanje.Ze hebben daar de wet overtreden en toen het te heet werd onder hun voeten zijn ze gaan lopen.
  • Gerry Cle

    3 jaar geleden
    De EU moet uiteraard vertrouwen hebben in de justitie van zijn lidstaten. Daarom is het logisch dat ze de onschendbaarheid opheffen. Ze mag wel niet dulden dat iemand veroordeelt zou worden vanwege zijn politieke ideeën.
  • Android Roots

    3 jaar geleden
    Patrick Lambrechts , zo juiste opmerking die perfect het niet consequent denken illustreert van de nva ,
  • San Pauwels

    3 jaar geleden
    De man zou een zware gevangenisstraf krijgen omwille van zijn politieke overtuiging. Hij heeft ook niet aangezet tot geweld of haat. De Spaanse democratie staat onder druk. Het draait allemaal om geld (lees: Catalonië is een rijke regio) en dan is men bereid om bepaalde personen het zwijgen op te leggen (celstraf).
  • Gil Polet

    3 jaar geleden
    Hij is toch ook maar een persoon, een mens, zoals iedereen ? Waarom moet de ene dan "onschendbaar " zijn en de andere niet? Iedereen is toch gelijk voor de wet ?? Onschendbaarheid zou niet mogen bestaan.