Direct naar artikelinhoud
NieuwsTelevisie

Regisseurs Adil en Bilall wezen Netflix-hit ‘Lupin’ af: ‘Dat is effe vloeken’

Regisseurs Adil en Bilall wezen Netflix-hit ‘Lupin’ af: ‘Dat is effe vloeken’
Beeld Photo News

Dat het regisseursduo Adil El Arbi (32) en Bilall Fallah (35) het razend druk heeft, is geen geheim meer. En dus moet er af en toe een mogelijk project sneuvelen, klinkt het in het Nieuwsblad.  

Ze zijn net terug van de Verenigde Staten, waar ze de opnames van Marvel-reeks ‘Ms Marvel’ hebben afgerond. Daarna staan ook nog de vierde ‘Bad Boys’ en ‘Beverly Hills Cop’-films op de planning, net zoals ‘Rebel’, het vervolg op ‘Patser’ en de verfilming van het boek ‘Straks doet het geen pijn meer’ van Dirk Bracke. Een goed gevulde agenda, en dus hoeft het niet te verwonderen dat Adil El Arbi en Billal Fallah af en toe nee moeten zeggen tegen een project. 

“Eén keer moesten we toch iets afwijzen: de Netflix-serie ‘Lupin’”, verklappen de regisseurs in het Nieuwsblad. “Toen ze ons vroegen, waren we bezig met ‘Grond’. Dat wilden we niet laten vallen. Tot ongeloof van ons Amerikaans team, ja. (hilariteit) En nu is ‘Lupin’ een hit.” 

De Franse reeks werd in de eerste 28 dagen namelijk al door 70 miljoen mensen bekeken. Dat is beter dan ‘The Queen’s Gambit’ en ‘Bridgerton’, die het ‘maar’ met 60 miljoen mensen moesten doen. “Dat is effe vloeken, maar tegelijk ook niet”, klinkt het bij de regisseurs. “Dit najaar verschijnen ‘Grond’ en ‘Ms. Marvel’ rond dezelfde periode. Je zal zien: dan is het weer onze beurt.”