Direct naar artikelinhoud
NieuwsBpost

CEO Van Avermaet ontslagen bij Bpost

CEO Van Avermaet ontslagen bij Bpost
Beeld Tim Dirven

Jean-Paul van Avermaet, topman van het Belgische postbedrijf Bpost, is zondag ontslagen. Voorzitter van de raad van bestuur François Cornelis neemt voorlopig het dagelijkse management op zich.

en

Volgens De Standaard en De Tijd was het de Belgische regering, meerderheidsaandeelhouder van Bpost, die zondag aandrong op het onmiddellijke ontslag van Van Avermaet. Tijdens een speciale bijeenkomst besloot de raad van bestuur tot het directe ontslag van Van Avermaet.

Van Avermaet was nog maar iets meer dan een jaar CEO van Bpost, maar kreeg dit jaar al veel kritiek. Vorige week was er nog een opstand van enkele bestuurders bij Bpost die zijn ontslag vroegen. De bestuurders verweten hem een gebrek aan competentie, integriteit en transparantie. Ook waren al veel kaderleden bij het postbedrijf opgestapt omdat ze niet meer met hem konden samenwerken.

Van Avermaet lag eerder al onder vuur omdat er onderzoeken waren over concurrentievervalsing en het maken van prijsafspraken bij G4S, zijn vorige werkgever.

Ook maakte het postbedrijf eerder tegenvallende financiële resultaten bekend, waardoor het beursaandeel kelderde. Minister van Overheidsbedrijven Petra De Sutter benadrukte maandagochtend op Radio 1 dat dit niet de doorslaggevende factor was.

Voorzitter François Cornelis wordt tijdelijk CEO.