Geneesmiddel tegen reuma: tocilizumab
Volledig scherm
Geneesmiddel tegen reuma: tocilizumab © REUTERS

Reumamedicatie dan toch niet werkzaam tegen Covid-19

Reumamedicatie is dan toch niet werkzaam tegen Covid-19. Wetenschappers hebben onderzocht of de bestaande geneesmiddelen ook de gevolgen van een besmetting met het coronavirus kunnen beperken, nadat experimenten hoopvolle resultaten hadden opgeleverd. Maar er lijkt geen positief effect op de genezing, de duur van de ziekenhuisopname of de overlevingskans.

  1. RECONSTRUCTIE. “Elke keer dat zijn vrouw ter sprake kwam, raakte Hans geëmotioneerd. Wat achter die emoties school, wist ik natuurlijk niet”
    PREMIUM
    Zaak Annie De Poortere

    RECONSTRUC­TIE. “Elke keer dat zijn vrouw ter sprake kwam, raakte Hans geëmotio­neerd. Wat achter die emoties school, wist ik natuurlijk niet”

    30 jaar lang zweeg Hans D. over het lot van zijn ex-partner Annie De Poortere. Tot een verbouwing in Sint-Martens-Latem de gruwelijke waarheid aan het licht bracht. Ze lag begraven bij de buren, achter de garage. Plots lijkt de cold case te veranderen in een spinnenweb van gemiste kansen en opvallende uitspraken: “Annies man wilde geen opsporingsbericht verspreiden”, getuigde de familie tien jaar geleden. Nu ze gevonden is, spreken Karina De Poortere, de zus van Annie, en oud-burgemeester Bob Van Hooland met onze reporter: dit is alles wat we tot nu toe weten over de zaak.
    Sint-Martens-Latem