Direct naar artikelinhoud
NieuwsCoronamaatregelen

▶ ‘Waartoe dienen al mijn investeringen?’: Waalse tatoeëerster raakt gevoelige snaar in Facebook-video

Tatoeëerster Aurélie is de wanhoop nabij.Beeld Facebook

Een Waalse tatoeëerster trekt van leer tegen de nieuwe coronamaatregelen die de regering oplegde. ‘Ik ben razend. Waarom heb ik nu al die investeringen gedaan? Om na 27 dagen weer zonder werk te vallen, blijkbaar’, zegt ze in een veelbekeken Facebookvideo.

en

Contactberoepen moeten vanaf vandaag vier weken de deuren sluiten. Ook Aurélie, een tatoeëerster uit de gemeente Welkenraedt (Luik), ziet haar inkomsten daardoor wegvallen. Op Facebook liet ze haar frustratie de vrije loop. De meer dan zesduizend reacties op haar filmpje verraden dat ze een gevoelige snaar raakte.

“Winkels mogen natuurlijk weer openblijven”, fulmineert ze. “Let op, ik heb niets tegen die uitbaters. Maar zij mogen doen wat ze willen en ondervinden nooit problemen. Wij zijn intussen weer de dupe.”

“Wij werken met maskers, wij ontsmetten alles, wij verluchten en wij hebben een CO2-meter geplaatst. Investeringen genoeg, maar waarvoor dienen ze? Om na 27 dagen weer de deuren te sluiten dus. Ik ben het kotsbeu.”

‘Is dit nog normaal?’

Het filmpje dateert van woensdag en dus mocht Aurélie op dat moment nog twee dagen klanten ontvangen. “Maar ik weet niet of ik nog in staat ben om te werken. Ik tril letterlijk van woede, dan kan ik mijn job natuurlijk ook niet uitvoeren. Is dit allemaal nog normaal?”

“Wat gaan de ministers doen als er geen zelfstandigen meer overblijven? Ik heb drie kinderen en een echtgenoot die sinds het begin van de lockdown niet meer mag werken. Ik ben dus de enige inkomstenbron en nu moet ik ook nog eens vier weken thuisblijven.”