Verstappen met applaus voor Hamilton.
Volledig scherm
Verstappen met applaus voor Hamilton. © REUTERS

Verstappen zowel voorbij Hamilton als Bottas in Portugal, maar wel tweede en extra WK-punt kwijt

Formule 1Twee op drie voor Lewis Hamilton in het nieuwe F1-seizoen. In Portimao hield hij Max Verstappen achter zich. Met dank aan ploegmaat Bottas. Een moeilijk weekend voor Verstappen, maar met een tweede plaats tekent de Nederlander wel voor het maximale resultaat. Hij leek ook nog extra WK-punt te pakken voor snelste raceronde, maar dat werd hem afgenomen wegens track limits.

18 reacties

  • eduard janssens

    3 jaar geleden
    Zo kan je ook Wereldkampioen worden 2 punten kunnen op einde doorwegen want wie wint baat bij Mercedes !!
  • Erwin Van Roy

    3 jaar geleden
    Rik Vreys Ze hebben Verstappen niets ontnomen niet de pole en niet de snelste tijd want er waren Track limits in bocht 4 en 14 en dat wisten de rijders vooraf. Ineke Vissers omdat in de vorige wedstrijd er geen track Limit was gesteld die was vrijdag avond verwijderd en aan de teams medegedeeld. Als je commentaar daarover wil geven dan zorg je eerst dat je weet waar de track limits zijn en waar niet. Zo simpel zijn de regels en zoals ik zei dat word in een breefing medegedeeld aan alle teams
  • Ineke Visser

    3 jaar geleden
    @rudi van dijck Beste Rudi als Lewis is de vorige race dit 29 keer mag overtreden waarom mag Max dit nu dit niet?
  • rudi van dijck

    3 jaar geleden
    het grote probleem voor alle teams zijn de banden momenteel. hoe ze leren te begrijpen, en hoe zo snel als mogelijk ze in de juiste window krijgen. en RBR heeft daar nog het meeste te leren ivm Mercedes . en niet toevallig de 2 oud gedienden Lewis en Alonso met al hun ervaring gingen daar het beste mee om. die hun ronde tijden waren top. en de track limits waren duidelijk voor iedereen. dus daar moet RBR niet op zaniken. maar het seizoen is alvast goed gestart.
  • dirk claeys

    3 jaar geleden
    De klasse tussen Mercedes en honda is verminderd, maar nog steeds onbereikbaar voor Verstappen, Bottas houd hem op en wint veel tijd! Peres moet nog veel groeien, dan kunnen ze Hamilton verslaan , maar niet eerder!