Geen “terraspolitie” dit weekend: agenten rekenen op gezond verstand van horeca en klanten

De politie rekent er het komende weekend op dat zowel horeca-uitbaters als hun klanten de coronamaatregelen zullen naleven. “We gaan geen terraspolitie spelen”, aldus Nicholas Paelinck, voorzitter van de Vaste Commissie van de Lokale Politie. Agenten zullen de situatie indien nodig wel bijsturen. 

72 reacties

  • Maria Marina

    3 jaar geleden
    Patrick Kelchtermans : verder willen met het leven is dus een pint en cafématen, goed voor jou, bij mij liggen de prioriteiten net iets hoger; dat heb ik mee door te moeten knokken in het leven, door opvoeding, door empathie, door respect voor zij die dagelijks worden blootgesteld aan corona voor een minimumloon om jouw pint voor je neus te zetten.
  • Gino Sinnesael

    3 jaar geleden
    Hopelijk heeft de politie meer 'gezond boerenverstand' dan de regering, want die is van mening dat het coronavirus enkel werkzaam is in de richting van de kust (raampjespolitiek) en doorheen plexiglas kan. Maggie zou zeggen: "Het is wat het is"...
  • Anoniem

    3 jaar geleden
    Patrick Kelchtermans, volledig mee eens, niemand is verplicht om op een terras te gaan zitten en degene die wel gaan dat ze ervan genieten. Ik zal nooit voor politieagent spelen en iemand verklikken, als mijn buren een lockdown feestje geven en ik er geen last van doen ze maar, zij lopen risico ik niet. Enerzijds verwachten ze verantwoordelijke burgers en anderzijds gedragen sommige politici en ambtenaren zich als de voormalig Oostblok controleurs vooral als ze geld ruiken.
  • Nico Herbots

    3 jaar geleden
    Als nu eens iedereen die zich moreel verheven voelt boven zijn medemens, het gros van al wie hier reageert dus, veilig in zijn eigen living blijft zitten tot corona he-le-maal verdwenen is? Dan zullen de terrassen zeker niet overbevolkt zijn. Dan hoeft niemand zich te ergeren aan het wangedrag van een ander en dan kunnen degenen die wél verder willen met hun leven en geen zin hebben om anderen met een vergrootglas te bekijken, relaxed genieten van fijn gezelschap en een lekkere pint.
  • Jan Van Rompaey

    3 jaar geleden
    Wie is hier eigenlijk de baas? De regering of de politiechef ?