Illustratie corona-afdeling
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratie corona-afdeling © ANP

Plan van de vrijheid? Hier staan we nu met coronacijfers: “Grootste onderscheiding voor vaccinatie bij 65-plussers”

Na de gelukzaligheid op de terrassen, kregen we afgelopen weekend nog meer traktaties. Een ‘plan van de vrijheid’ met dansen op Tomorrowland en voetbalmatchen met 10.000 man: het is niet niks. Maar waar staan we vandaag met de kern van de zaak: de coronacijfers? Liggen die in de lijn van de verwachtingen? En hoe moeten de verschillende parameters verder evolueren? Een stand van zaken met biostatisticus Geert Molenberghs (KULeuven/UHasselt). 

21 reacties

  • Werner Vandenbussche

    3 jaar geleden
    "tous ensemble" heet het in de mond van Alexander. Totaal voor de 65 plussers in BE 90%, voor de Vlamingen net geen 96%, voor de Walen 82% en voor de Brusselaars nog geen 74%. Maar ja, mag nit over gepraat worden zeker.
  • Peter Van Weereld

    3 jaar geleden
    Is er al geweten hoeveel mensen in België hun vaccin hebben geweigerd? Ik ben er al 1 van!
  • Wim V.

    3 jaar geleden
    Voor de jongeren is het al duidelijk: Je laat je vaccinneren of 1001 keer testen, of je blijft gans de zomer in je kot, want ze gaan je nergens binnen laten zonder groen licht. Dat zie je nu al aankomen.
  • Norbert De Keulenaer

    3 jaar geleden
    Het enige wat de vlaamse Jan Jambon wil is een bom leggen onder de federale regering als handpop van BDW. Als het binnen 2 a 3 weken verkeerd loopt zal hij weer van niets weten en zal het zijn schuld of die van Beke niet zijn maar wel dat het federaal systeem niet meer werkt. hij vergeet wel dat slechts 15% van de Belgische bevolking een splitsing wil.
  • Yves Bauwens

    3 jaar geleden
    Met de reeds besmette mensen meegeteld nu op meer dan 6 miljoen inwoners die antilichamen hebben dus bijna aan de 70% voor groepsimmuniteit. Logisch dat er gesproken wordt over nakende versoepelingen.
  1. Geen doodsoorzaak na autopsie Annie De Poortere, dus kan dossier vuilnisbak in? Niet volgens experts: “Je kan zelfs veroordelen zonder lijk”
    PREMIUM
    Zaak Annie De Poortere
    7

    Geen doodsoor­zaak na autopsie Annie De Poortere, dus kan dossier vuilnisbak in? Niet volgens experts: “Je kan zelfs veroorde­len zonder lijk”

    De autopsie op het lichaam van Annie De Poortere heeft niets opgeleverd. De vrouw lag dertig jaar lang begraven en een grondige analyse van haar stoffelijk overschot kon de doodsoorzaak niet blootleggen. Lees: wetenschappelijk valt niet aan te tonen dat ze vermoord is. Maar wat betekent dat nu voor het onderzoek? En pleit dat haar toenmalige echtgenoot nu volledig vrij? Joachim Meese, advocaat en professor strafrecht aan de Universiteit Antwerpen licht toe. “Lijkverberging? Het zal moord zijn of niets.”
    Sint-Martens-Latem
  2. Zelfs de dioxinecrisis maakte hem populair. Wie was Henri Renmans die meer dan 340 slagerijen had?
    PREMIUM
    Portret

    Zelfs de dioxinecri­sis maakte hem populair. Wie was Henri Renmans die meer dan 340 slagerijen had?

    Naast elke Aldi een Renmans. Zo slim was Henri Renmans (86) die er sinds 1980 zijn brood en beleg mee verdiende. Dinsdag overleed de oervader van ’s lands bekendste beenhouwerij, die op haar hoogtepunt 349 winkels telde. Hoe kon Renmans uitgroeien tot een begrip en wat heeft die andere supermarkt, Colruyt, daarmee te maken? “Hij heeft altijd veel respect gehad voor de mensen die voor hem werkten”, zegt zoon en huidig CEO Rik Renmans aan HLN.