Spontane staking in gevangenis van Beveren

 ©  BELGA

Bron: BELGA

Er is zondag een spontane staking in de gevangenis van Beveren in Oost-Vlaanderen. Dat bevestigen woordvoerder van het gevangeniswezen Kathleen Van De Vijver en ACV Openbare Diensten. Maandag staat een overleg gepland tussen personeel en directie.

Een 18-tal personeelsleden hebben zondag de gevangenis verlaten in een spontane staking, zegt Kathleen Van De Vijver. Volgens het gevangeniswezen was er geen directe aanleiding. Een intern overleg tussen directie en bewaking was maandag al ingepland. 

Bij ACV Openbare Diensten luidt het dat een vechtpartij tussen gedetineerden aanleiding is. “Het is een opeenstapeling van feiten de afgelopen weken en maanden”, zegt ACV-secretaris Frank Conings. Volgens die laatste is een stakingsaanzegging ingediend in vakbondsfront. “We willen inzetten op overleg”, aldus Conings. 

In de gevangenis van Beveren verblijven een 300-tal gedetineerden. De gevangenis schakelt door de staking over op nachtregime. Wandelingen en bezoek zijn teruggeschroefd. Het gevangeniswezen laat nog weten dat het de actie “enorm betreurt.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen