Er zouden weer meer dodelijke fietsongevallen plaatsvinden. Een nieuwe studie zou de oorzaken daarvan moeten uiteenzetten.
Volledig scherm
Er zouden weer meer dodelijke fietsongevallen plaatsvinden. Een nieuwe studie zou de oorzaken daarvan moeten uiteenzetten. © bob moors

Minister van Mobiliteit Peeters wil onderzoek naar oorzaken fietsongevallen starten

De Vlaamse minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld) hoopt na de zomer een studie op te starten om de oorzaken van fietsongevallen te onderzoeken. De studie zou de toename in ernstige en dodelijke fietsongevallen moeten verklaren. 

31 reacties

  • Pol Dhaenens

    3 jaar geleden
    Neem uw fiets en kijk naar de staat van de fietspaden, als die er al zijn, en het gedrag van sommige automobilisten. Daar bovenop komen de elektrische fietsen die in mijn ogen echte (zelf)moordtuigen zijn en waarmee mensen rijden die niet kunnen fietsen. Die mensen beseffen niet hoe snel ze wel rijden. Als je moet duwen zonder mechanische hulp is dat besef er wel.
  • Peter Bosmans

    3 jaar geleden
    Hieronder duidelijk al redenen genoeg. Zet er ook nog de vele hindernissen bij die men op de straten werpt voor de automobilist die nu niet alleen voor zich, naast zich maar ook constant achter zich moet kijken om te zien of er geen fietser afgestormd komt.
  • Aljosja Vandenberghe

    3 jaar geleden
    Fietsers gewoon het normale verkeers reglement laten volgen . Een stop is een stop en voorrang verlenen is ook geldig voor fietsers. Nu vliegen ze er maar op los , niks geen regels . Zelfs als er een omgekeerde driehoek op het fietspad staat voor de fietser , vlammen ze zonder blozen gewoon verder. Sterker nog , maken ze u uit van wegpiraat .
  • Kaja van Staveren

    3 jaar geleden
    Ik begrijp de ergernis van automobilisten, ik vind ook dat veel fietsers als piraten doorheen het verkeer gaan. En dan kom je soms ineens zo'n mafkees tegen die uit ergernis, juist gas geeft.. Ik probeer toch altijd de regels en lichten te respecteren, soms springt een groen licht ineens op rood, komt er zo'n geërgerde autorijder die plankgas geeft... Kijk, Dat is gevaarlijk...
  • Guido Volkaerts

    3 jaar geleden
    Een studie om dan een fietsverzekering voor iedereen verplicht te maken alsook een theoretisch en praktisch examen voor elektrische fietsers. Gevolgd door een jaarlijkse keuring, een BIV, verkeersbelasting, snelheidscontroles enz... Het is zoiets als diesel rijden: Enkele jaren terug kreeg je van Vadertje Staat nog een premie als je er een kocht... Of zonnepanelen: Wanneer iedereen ze heeft worden de regels aangepast en subsidies afgeschaft... België op zijn best...