photo news, belga, Nimmergeers,
Volledig scherm
PREMIUM
© photo news, belga, Nimmergeers,

‘Hate speech’ dagelijkse kost voor onze politici: “Toen ze mijn kinderen gingen afslachten zoals ‘nazi-zwijnen’, ben ik naar de politie gestapt”

Boertig taalgebruik, scheldpartijen, ja, zelfs doodsbedreigingen. Niet alleen virologen à la Marc Van Ranst, ook politici krijgen er online mee te maken. Voor velen is het zelfs dagelijkse kost, zo leert een rondvraag over de partijgrenzen heen. Welke verwensingen krijgen onze politici zoal naar het hoofd geslingerd? Hoe gaan ze ermee om? En waar trekken ze de lijn?

22 reacties

  • Yolande MARIS

    3 jaar geleden
    Als het volk belogen en bedrogen wordt door zowel politici als de media ,dan moet men niet uit de lucht komen vallen dat mensen zo reageren.Als politici geen rekening meer houden met hun bevolking en enkel het eigen gewin najagen en hun volk blijft uit buiten en dan nog iedereen de mond wil snoeren worden mensen woest. Al de schandalen en corruptie die aan het licht komen en de straffeloosheid van de elite wakkert de haat nog aan.Ik vraag me af op welke planeet jullie vertoeven.
  • Gerry Cle

    3 jaar geleden
    Iedereen mag een eigen mening hebben en die via sociale media delen met anderen maar niemand heeft het recht om (doods)bedreigingen te uiten tegen andersdenkenden en(of) hun familie. Het parket zou iedere bedreiging ernstig moeten nemen en zwaar bestraffen.
  • Piet Mastur

    3 jaar geleden
    de mens is nog nooit zo associaal geweest sinds de komst van "sociale" media ! Zo vatbaar voor fake news en manipuleerbaar door de misbruikers van het medium. Normen en waarden zijn echt ver te vinden .
  • sylvia van gastel

    3 jaar geleden
    Niet alleen politici of andere etnische geloven krijgen dit te horen . Het geldt voor iedereen in het leven en op straat die er mee te maken krijgt . Dit geldt niet voor bepaalde personen . De maatschappij is in zijn geheel verandert en normen ,waardes en respect is verloren gegaan . Helaas . En het strafbaar maken heeft geen zin . Het betekent dat de politiek dingen anders moet doen, dat de maatschappij gelijk wordt voor iedereen en dat er niet zoveel verschil is tussen de verschillende lagen.
  • Patrick Braekeveldt

    3 jaar geleden
    Dat opgefokte gedrag om " tegen alles" te zijn , fake news te verkondigen en politici ,beleidsmakers en nu virologen de schuld te geven is vooral te danken aan politici a la ’Trump ,Bolsonaro,Orban ,Poetin en andere Erdogans en de gemakkelijk beïnvloedbare meute !
  1. Het kleinste café van België staat te koop: “Ooit stond er een paard aan de toog Hoegaarden te drinken”
    PREMIUM

    Het kleinste café van België staat te koop: “Ooit stond er een paard aan de toog Hoegaarden te drinken”

    Het kleinste café van het land staat momenteel in de etalage, in het Limburgse Dilsen-Stokkem. De eigenaars willen het overlaten aan een nieuwe horeca-enthousiasteling, maar doen dat toch met gemengde gevoelens. “Vandaag zijn we een andere weg ingeslagen, maar onze tijd hier in ‘t Caféke was zonder meer de mooiste van ons leven. We hebben hier knotsgekke dingen beleefd.” Een greep uit de bijzondere bezoekers? Rijke mensen met een Bentley, verbroederende motards van motorbendes, een cocktailkampioen en de legendarische Buena Vista Social Club.
    Dilsen-Stokkem
  2. Amerikaanse basketbalster Brittney Griner vertelt voor het eerst over negen maanden in Russische gevangenis: “In mijn eerste cel lagen bloed, uitwerpselen en een groot mes”
    PREMIUM
    2

    Amerikaan­se basketbal­ster Brittney Griner vertelt voor het eerst over negen maanden in Russische gevangenis: “In mijn eerste cel lagen bloed, uitwerpse­len en een groot mes”

    Brittney Griner (33), de Amerikaanse basketbalspeelster die in 2022 negen maanden in een Russische cel werd opgesloten omdat ze betrapt was op het bezit van cannabisolie, deelt voor het eerst haar ervaringen. In een interview met tv-zender ABC getuigt ze dat ze tijdens haar gevangenschap zelfmoord heeft overwogen. Die mogelijkheid had ze ook, want in haar cel vond ze al op de eerste dag een groot mes. Dit is haar verhaal, gebaseerd op dagboeknotities die ze opschreef in de marges van een sudoku-boekje en een bijbel die ze bij had.