Man opgepakt die verdachte tas achterliet aan Brussels parketgebouw

© Vum

Een man heeft maandagochtend een verdachte tas achtergelaten aan het Brusselse parketgebouw en is vervolgens weggewandeld. De tas bleek geen explosieven te bevatten en de man kon meteen opgepakt worden. Hij wordt momenteel ondervraagd maar wat hem bezielde, is nog niet duidelijk. Dat meldt het Brusselse parket maandagmiddag.

De man liet de tas rond 07.45 uur achter voor de ingang van het Brusselse parketgebouw, in de Vierarmenstraat. De man kon meteen opgepakt worden en werd meegenomen voor verhoor terwijl de hoofdingang van het parketgebouw werd afgesloten.

“Het gebouw werd wel niet geëvacueerd”, zegt parketwoordvoerster Ine Van Wymersch. “Iedereen kon langs de zij-ingang naar binnen. De ontmijningsdienst van het leger werd opgeroepen alsook een explosievenhond van de federale politie.”

Uiteindelijk bleek uit het onderzoek door de explosievenhond dat de tas geen explosieven bevatte, zodat de tussenkomst van de ontmijners niet nodig was. Kort voor 09.00 uur werd de ingang van het parketgebouw opnieuw vrijgegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen