AFP
Volledig scherm
© AFP

Duizenden Israëlische nationalistische nemen deel aan rechtse vlaggenmars door Jeruzalem

Duizenden Israëlische nationalisten hebben vandaag deelgenomen aan een omstreden vlaggenmars door Jeruzalem. Veel Palestijnse organisaties zagen de ‘vlaggenmars’ als een provocatie en hadden opgeroepen tot een “dag van woede”. Er vielen volgens Palestijnse hulpverleners minstens 27 gewonden bij confrontaties tussen Palestijnse betogers en de politie, die de route wilde vrijmaken. Zeventien Palestijnen werden aangehouden.

2 reacties

  • johanneke li

    3 jaar geleden
    Van racisme gesproken... maar blijkbaar wordt dit wel door de vingers gezien!
  • Christophe Moser

    3 jaar geleden
    Ben blij dat ze eens uit de kast komen.
  1. TERUGLEZEN MIDDEN-OOSTEN. Hezbollah meldt grote raketaanval op noorden Israël - Washington wil "echte vooruitgang" alvorens steun aan UNRWA te hervatten

    TERUGLEZEN MID­DEN-OOS­TEN. Hezbollah meldt grote raketaan­val op noorden Israël - Washington wil "echte vooruit­gang" alvorens steun aan UNRWA te hervatten

    Israël verwerpt het “ontoereikende” rapport van het onafhankelijk onderzoek naar banden tussen UNRWA-medewerkers en Hamas. Volgens de onder leiding van de voormalige Franse buitenlandminister Catherine Colonna uitgevoerde evaluatie heeft Israël nog steeds geen enkel bewijs geleverd voor de beschuldigingen aan het adres van de UNRWA-medewerkers, die volgens Israël medeplichtig zouden zijn geweest aan de aanvallen op 7 oktober. Premier Alexander De Croo (Open Vld) vraagt in een reactie op het rapport dat landen hun steun voor het VN-agentschap voor Palestijnse vluchtelingen hervatten. Lees hier de ontwikkelingen van dinsdag 23 april terug.
  2. TERUGLEZEN GAZA. Israël telt recordaantal trucks met hulpgoederen Gaza - Hamas-bron: “Israëli’s niet geïnteresseerd in wapenbestand”

    TERUGLEZEN GAZA. Israël telt recordaan­tal trucks met hulpgoede­ren Gaza - Ha­mas-bron: “Israëli’s niet geïnteres­seerd in wapenbe­stand”

    Het Israëlische voorstel dat Hamas ontving van de Qatarese en Egyptische bemiddelaars voldoet niet aan de eisen van de Palestijnse facties, aldus Hamas. Het voorstel zal desondanks toch worden bestudeerd, klinkt het in een verklaring van de terreurbeweging, en er zal een antwoord aan de bemiddelaars overhandigd worden. Israël meldt intussen dat het dinsdag recordaantal vrachtwagens – 468 in totaal – met humanitaire hulp Gaza heeft laten binnengaan. Lees hier de ontwikkelingen van dinsdag 9 april terug.