Beeld ter illustratie. Een bushalte in Croydon, Londen.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. Een bushalte in Croydon, Londen. © REUTERS

Geheime Britse legerinformatie gevonden... bij bushalte

Het Britse ministerie van Defensie is in verlegenheid gebracht door de vondst van vertrouwelijke militaire informatie bij een bushalte in Kent. Het gaat volgens de BBC om 50 pagina's met informatie over een mogelijke toekomstige Britse missie in Afghanistan en de vermoedelijke Russische reactie op de aanwezigheid van het Brits marineschip HMS Defender bij de Krim, een Oekraïens schiereiland dat is geannexeerd door Rusland.

6 reacties

  • johanneke li

    3 jaar geleden
    zo'n documenten zouden nooit door iemand mogen worden meegenomen die het openbaar vervoer gebruikt! @franky, in die landen waar de kans op oorlog/burgeroorlog groot is, is het eerder de ene dictatuur die de andere vervangt hoor! en de volgende is altijd wreder dan de vorige! dus nee, toch liever inmenging van UK/EU/US waar het kan! vergeet ook niet dat die oorlogen en dictaturen deels worden gefinancierd met oa geld van criminele activiteiten die in EU/UK/US worden gepleegd!
  • Franky Vansteelandt

    3 jaar geleden
    Sommigen zoals Ward hieronder zijn blij als men alles in de doofpot stopt. De UK is al lang geen koloniale staat meer maar denkt dat nog wel. Net zoals de Amerikanen. Moei je met je eigen zaken en laat het volk doen. Vroeg of laat gaat elke dictatuur ten onder.
  • Jurgen Koning

    3 jaar geleden
    In plaats van te focussen op vinder zou men beter eens naar procedures kunnen kijken. Ongelofelijk hoe dit soort documenten bij een bushalte terecht kunnen komen. Ambtenaar die ze daar heeft achter gelaten kunnen ze ook het beste bij bushalte neer zetten.
  • Ward Berden

    3 jaar geleden
    Het is te hopen dat de anonieme burger die de documenten vond wordt opgespoord en zwaar bestraft voor het doorspelen aan de pers. Door zulke informatie te lekken, kan je de mensen die vechten voor jouw vrijheid in groot gevaar brengen.
  • oswald billiet

    3 jaar geleden
    Het ging dus wel duidelijk over provocatie door de Engelsen. Nadien deden ze hoogst verontwaardigd over die Russische bedreiging. Hoe de publieke opine dan toch bespeeld wordt...!