Aantal vastgestelde besmettingen blijft stijgen in lijn met toename tests

 ©  MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Tussen 27 juni en 3 juli hebben elke dag gemiddeld 545 Belgen positief getest op het coronavirus. Dat is 66 procent meer dan de zeven dagen voordien. Ook het aantal afgenomen tests stijgt met meer dan de helft, zodat de positiviteitsgraad stabiel blijft.

dc
Bron: Sciensano, Belga

Het gemiddelde aantal vastgestelde besmettingen per dag tussen 27 juni en 3 juli is met 66 procent gestegen ten opzichte van de week ervoor. 545 Belgen hebben positief getest op het coronavirus.

In dezelfde periode werden ook wel ruim de helft meer testen afgenomen, gemiddeld 62.400 per dag. De positiviteitsgraad, het aantal vastgestelde besmettingen in verhouding tot het aantal testen, blijft stabiel rond de 1 procent. Dat blijkt woensdagochtend uit cijfers op het dashboard van gezondheidsagentschap Sciensano.

Het aantal ziekenhuisopnames en coronagerelateerde overlijdens blijft daarentegen wel verder dalen. Tussen 30 juni en 6 juli werden dagelijks nog gemiddeld 16,4 mensen met corona opgenomen in de Belgische ziekenhuizen. Dat is een vijfde minder dan de week voordien, al is het meest recente dagcijfer van 25 ziekenhuisopnames wel het hoogste van de afgelopen week.

In het totaal liggen er nu nog 257 patiënten met corona in het ziekenhuis, van wie 102 op de afdeling intensieve zorg.

Er sterven dagelijks gemiddeld nog iets meer dan drie mensen aan de gevolgen van covid-19. Dat is een daling van 18 procent ten opzichte van de week voordien. Er zijn in België sinds het begin van de coronacrisis al 25.194 bevestigde coronapatiënten gestorven.

Meer dan 7,4 miljoen Belgen hebben intussen minstens één inenting met een vaccin tegen covid-19 gekregen. Dat komt neer op net geen 80 procent van de volwassen bevolking en 64,5 procent van de totale bevolking. Meer dan 4,2 miljoen volwassenen zijn volledig gevaccineerd, goed voor 46 en 37 procent, respectievelijk van de volwassen en van de totale bevolking.