Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Benny Proot

13 procent van Vlaamse bevolking leeft in armoede of sociale uitsluiting

Dertien procent van de inwoners van het Vlaamse Gewest leefde in 2020 in armoede of sociale uitsluiting. Dat komt overeen met 850.000 personen. Dat blijkt woensdag uit cijfergegevens van Statistiek Vlaanderen. Onder meer eenoudergezinnen, werklozen, huurders en laaggeschoolden  leven het vaakst in armoede.

19 reacties

  • J. VAN SCHUERBEECK

    3 jaar geleden
    Mensen die gans hun leven moeten werken hebben aan een loon waarvan ze niks konden sparen komen bij hun pensionering in de armoede terecht. Iemand die op pensioen gaat en noodgedwongen moet huren kan nauwelijks overleven. Bij de minste tegenslag verzeilen die mensen in de armoede. Wij zijn een prachtig land voor wel stellenden waarvan er velen gans hun leven veel te weinig belastingen betaald hebben.
  • marc wauters

    3 jaar geleden
    We zijn in de eu gestapt met de mooie woorden van verhofstad wat heeft de eu de burger bijgebracht niets voor de eu was dinant een levendige stad nu een spookstad ga maar eens er naar toe en spreek eens met diegenen die er wonen
  • Albert Van Daele

    3 jaar geleden
    Met de nieuwe voorstellen van de E C, zal de armoede nog exponentieel stijgen
  • Annie Buyse

    3 jaar geleden
    De energieprijzen zijn boven de levenstandaard en energiezuinig zijn helpt niet want het zijn taxen bijna geheel ons factuur. Ook de huurprijzen zijn boven de gemiddelde levenstandaard, in de jaren '80 kon bijna iedereen zijn huur voor een standaardhuis gemakkelijk betalen... Maar ja de regering zit met een put v meer dan 30 miljard...
  • Dirk Verschueren

    3 jaar geleden
    Hugo Colsaet je legt de vinger op de wonde. De huidige bepaling van de armoedegrens is nonsens. Garandeert dat je altijd armen gaat hebben, want er zullen altijd mensen zijn die minder verdienen dan anderen. Met de Belgische manier van armoede bepalen ga je zien dat in Monaco ook 1 op 10 in armoede leeft. Komt sommige partijen ideologisch goed uit, maar verdoezelt wel de echte armoede en dat is het ergste.