© VUM

Opnieuw brutale woningoverval in Nederlands-Limburg

Vanmorgen is voor de tweede nacht op rij een drieste woningoverval gepleegd in Nederlands-Limburg. Vanmorgen zijn meerdere daders binnengevallen in een huis in Roermond. Daarbij viel een lichtgewonde. Het is nog niet duidelijk wat er zich in het huis heeft afgespeeld en of het om een roofoverval gaat. Onderzocht wordt of deze overval in de relationele sfeer ligt.

MW

Gisteren kwam een 29-jarige man om bij een overval in zijn huis in Geleen. Hij werd mogelijk het slachtoffer van een afrekening in het criminele milieu. Het slachtoffer was een succesvol ondernemer van drie Shishalounges in Nederlands-Limburg. Tijdens die woningoverval woensdagmorgen rond 3 uur werd geschoten.

Welke de motieven van de daders ook zijn. Feit is dat Nederlands-Limburg dit jaar al acht drieste woningovervallen telt, met twee dodelijke slachtoffers. Bij de andere overvallen in huis waren de slachtoffers iets ouder en meestal ging het om vrouwen. Vorig weekend is een 94-jarige man in Einighausen overvallen. In Milsbeek werd een 61-jarige vrouw in haar huis vastgebonden door dieven. In Valkenburg raakte een 55-jarige vrouw gewond door een roof met gemaskerde mannen in haar huis. In Maastricht is eind januari een 83-jarige vrouw dood aangetroffen, vermoedelijk een roofmoord. Dan was er nog een gewapende overval in een huis in Echt met een vrouwelijk slachtoffer en in Hoensbroek hebben indringers bij een woningoverval ook de Mini Cooper meegenomen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer