Winkeldieven stelen schaamteloos geld uit collectebus voor terminaal ziek meisje

Er is veel ergernis ontstaan bij de werknemers van een winkel in het Britse Hythe. Toen de uitbaters wat geld inzamelden voor een terminaal zieke tiener uit de regio, kregen ze twee dieven over de vloer die hun collecte zonder schaamte konden stelen.

kmlo

Bewakingscamera's filmden afgelopen woensdag de diefstal. Een vrouw probeert de kassierster van de zaak af te leiden, terwijl de jongen achter haar stiekem de doos met geld van de toonbank haalt.

Amper een minuut later kunnen de dieven ongemerkt naar buiten stappen. Het geld was bedoeld voor de 16-jarige Kelly Turner, een meisje uit Dover dat sinds vorig jaar lijdt aan een kwaadaardige tumor. Zonder een levensreddende operatie in New York heeft ze nog maar twee jaar te leven.

Sinds Turner met het nieuws naar buiten kwam, zijn al een heleboel zaken in haar buurt gestart met een inzamelingsactie. "Ik was woedend toen ik de beelden te zien kreeg", vertelt eigenaar Mikim Patel. "Ik probeerde de dieven achteraf nog te zoeken, maar tevergeefs. Mochten ze nu wat chocolade hebben gestolen, kon ik er nog mee leven. Maar geld stelen dat voor een goed doel is bedoeld, gaat er bij mij niet in."

De politie van Kent is bezig met een onderzoek. Intussen is Patel opnieuw begonnen met geld in te zamelen voor Turner.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer