© Mark Peeters

Chauffeur richt ravage aan op Augustijnenlaan

Herentals -

Een automobilist heeft zaterdagavond rond 23u een ravage aangericht op de Augustijnenlaan in Herentals. De jonge bestuurder verloor de controle over het stuur van zijn BMW. Hij beschadigde vier geparkeerde auto’s voor hij tegen een boom tot stilstand kwam.

Het ongeval gebeurde ter hoogte van het kruispunt van de Augustijnenlaan met Zwanenberg. Op die plaats is een as-verschuiving aangelegd om de snelheid van het verkeer af te remmen. Mogelijk heeft de BMW, die in de richting van het station reed, eerst een van de betonnen boordstenen geraakt. Het begin van een brokkenrit. Van een eerste, langs de weg geparkeerde Volkswagen, werd de bumper afgereden.

Van een Volkswagen werd de bumper afgereden. © Marc Peetrs

Vervolgens deelden een Mercedesbusje en een kleine Fiat in de klappen. De Fiat werd weggeslingerd en kwam op de linkerflank terecht. Terwijl nog een vierde auto werd aangetikt eindigde de dollemansrit tegen een boom. De stoep lag bezaaid met brokstukken. De brandweer kwam ter plaatse om op te ruimen. Twee van de inzittenden van de BMW werden voor verzorging naar het ziekenhuis gebracht.

“Op de stoep wandelen ’s avonds voortdurend mensen die bijvoorbeeld hun hond uitlaten”, klinkt het in de buurt. “We mogen van geluk spreken dat de bestuurder geen passanten heeft opgeschept.”

De as-verschuiving heeft voor- en tegenstanders. “Er wordt hier voortdurend te hard gereden. Het is onvoorstelbaar welke manoeuvres je hier ’s avonds en ’s nachts allemaal ziet.” (mph)

De BMW wordt losgetrokken van de boom. © Marc Peeters

 

 
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER