Een zelftest bij een apotheek. Met de testkit kan thuis een coronatest worden gedaan. Daarnaast voeren apothekers ook zelf sneltests uit
Volledig scherm
Een zelftest bij een apotheek. Met de testkit kan thuis een coronatest worden gedaan. Daarnaast voeren apothekers ook zelf sneltests uit © ANP

Al bijna miljoen zelftests verkocht in de apotheek, sneltesten gelden ook voor evenementen

Tot en met afgelopen weekend (18 juli) werden in ons land al 951.633 zelftesten op naam verkocht in de apotheek. Dat meldt de Algemene Pharmaceutische Bond (APB), de Belgische federatie van zelfstandige apothekers. De jongste dagen stijgt de verkoop opnieuw, gezien naar aanleiding van onder meer jeugdkampen vaak een zelftest wordt gevraagd, of ouders na terugkomst van hun kroost zelf een test willen doen bij hun kind. Sneltesten van hun kant zullen ook gelden voor evenementen.

  1. Geen liefde op het eerste gezicht voor boer Martijn: “Hoop écht dat Lynnsie dekseltje op haar potje nog zal vinden”
    PREMIUM
    tv

    Geen liefde op het eerste gezicht voor boer Martijn: “Hoop écht dat Lynnsie dekseltje op haar potje nog zal vinden”

    ‘Boer zkt vrouw’ heeft dit seizoen al héél wat traantjes opgeleverd. Ook op het erf van melkveeboer Martijn (36) in Bree. In de vorige aflevering stuurde hij de 32-jarige Lynnsie naar huis, zij was er het hart van in. Zij liet haar tranen de vrije loop, omdat ze in - tegenstelling tot Martijn - wél toekomst zag in een relatie met de boer. In ‘TV Familie’ blikt Martijn uitgebreid terug op de strijd tussen de verschillende dames. “Normaal moeten wij mannen altijd moeite doen, maar nu was het andersom.”
  2. "Ze was dood toen ik thuiskwam. En dan heb ik haar begraven, ja”: de bizarre uitleg van Hans D.
    PREMIUM
    ZAAK ANNIE DE POORTERE

    "Ze was dood toen ik thuiskwam. En dan heb ik haar begraven, ja”: de bizarre uitleg van Hans D.

    De uitleg van Hans D. (78) doet bij de speurders de wenkbrauwen fronsen. Want over wat er 30 jaar geleden in Sint-Martens-Latem met zijn vrouw Annie De Poortere is gebeurd, had hij dit te zeggen: “Ik heb haar begraven, ja. Maar ze was al dood toen ik thuiskwam.” Wat kunnen de speurders hiermee? En kan Hans D. nog wel veroordeeld worden? Advocaat en professor strafrecht Joachim Meese legt uit hoe moeilijk dit onderzoek nog wordt.
    Sint-Martens-Latem