© RV

Oma, mama én baby Nienke zijn jarig op dezelfde dag

Kristiane Vanwetswinkel uit Helchteren heeft op haar 57ste verjaardag een kleinkind als geschenk gekregen. “Ongelooflijk”, zegt ze. Haar dochter Annika Verpoorten (27) verjaart eveneens op 31 januari en nu heeft ook haar dochtertje Nienke Palmans op die dag het levenslicht gezien. “Dat zijn drie generaties die op dezelfde dag verjaren.”

Negen jaar geleden heeft Kristiane zich in Helchteren gevestigd. “Ik ben de liefde gevolgd”, lacht ze. “Mijn dochter heeft heel wat omzwervingen achter de rug. Na Bekkevoort, Hasselt, Leuven en Scherpenheuvel is ze uiteindelijk terechtgekomen in Schoot waar ze gebouwd heeft en waar ze nu thuis in bad is bevallen. Ik was erbij en alles is vlot verlopen. Het is ook al haar derde kindje.”

Viergeslacht

Annika vertelt dat ze echt niets speciaals gedaan heeft om op die dag te bevallen. “Nienke was uitgerekend om op 31 januari geboren te worden”, zegt ze. “En ze heeft zich stipt aan die datum gehouden.”

De dames vormen nu een viergeslacht met oma Angèle Cuypers (85). “En neen, zij verjaart niet op 31 januari. Spijtig, dat zou pas nieuws geweest zijn.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer