Talibanleider Mullah Abdul Ghani Baradar werd op 28 juli ontvangen door de Chinese buitenlandminister Wang Yi.
Volledig scherm
Talibanleider Mullah Abdul Ghani Baradar werd op 28 juli ontvangen door de Chinese buitenlandminister Wang Yi. © AP

“Chinese regering bereid honderden miljoenen in Afghanistan te steken”

De Chinese regering zou bereid zijn om honderden miljoenen dollars te steken in de wederopbouw van de kritieke infrastructuur van Afghanistan. Dat zeggen hoge Aziatische diplomaten, die niet bij naam genoemd willen worden, tegen de Britse zakenkrant Financial Times.

62 reacties

  • pascal de bruycker

    3 jaar geleden
    Ze gaan dezelfde weg op als de USSR EN US , wees gerust...
  • Gino Denil

    3 jaar geleden
    Er is al een Chinese oliemaatschappij die zich terug trekt uit Afghanistan. Een Indiase staalmaatschappij stapt ook op. Ook voor hen is stabiliteit en veiligheid in een land een vereiste om er te werken. Bij de Chinese maatschappij stierven onlangs 7 bewakers na een aanval van de Taliban.
  • Guy Stanbel

    3 jaar geleden
    Deze zijn ook aan het ontsporen onder hun macht. Deze achterbaksheid tegenover heel de wereld zal op een dag zijn prijs hebben.Tijd om China de rug te keren, zij hebben meer miserie dan goed gebracht in de wereld!
  • Norbert De Keulenaer

    3 jaar geleden
    Investeren in grondstoffen en de uitbouw van de economie of de broodnodige wapens en munitie leveren ? Wat zal het worden ?
  • emiel wouters

    3 jaar geleden
    Zij zullen het volgende slachtoffer zijn van uitbuiting en geweld. Als ze hun niet laten doen zijn we terug bezig aan een oorlof van 10 tot 20 j. Maar nu met de chinezen, de Russen en de Amerikanen achterna. Mooi vooruitzicht.