Erik Vernieuwe  ©  Kris De Smedt

Veel te veel over van een watermeloen? Zo draai je hem in een zomerse cocktail

Cocktails slurpen zonder je een lamme arm te shaken: dat kan met de recepten van ­Didier Van den Broeck. Zijn Antwerpse cocktailbar Dogma werd al twee keer tot beste van Europa verkozen. Hij serveert recepten voor de lekkerste drankjes, die je ook in grotere hoeveelheden kunt maken.

Didier Van den Broeck

Watermelon sherry high

 ©  Kris De Smedt

Nodig

200 ml vers limoensap

350 ml rietsuikersiroop

750 ml (Tio Pepe) Fino-sherry

750 ml verse geblende (en gefilterde) watermeloen

Optioneel 1 soeplepel sambucca (of een andere annisette zoals Ricard)

Doen

Meng alle ingrediënten en schenk in een glas of karaf. Leg flink wat ijsblokjes bovenop en werk af met een schijfje watermeloen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer