Toon Verheijen
Volledig scherm
© Toon Verheijen

Automobilist rijdt Paul (77) dodelijk aan in Kermt, pleegt vluchtmisdrijf en meldt zich nadien: “Kinderen van opvang hebben het allemaal zien gebeuren”

Een automobilist is vrijdagnamiddag weggevlucht na een aanrijding in Kermt (nabij Hasselt) waarbij de 77-jarige Paul B. om het leven is gekomen. Later ging de automobilist zich toch aanmelden bij de politie van de zone Limburg Regio Hoofdstad (LRH).

  1. 
Roemeense prostituees opgesloten en gedwongen tot seks in Brugs hotel: “Dit was Matroesjka's in het echt”
    PREMIUM

    Roemeense prostitu­ees opgesloten en gedwongen tot seks in Brugs hotel: “Dit was Matroesj­ka's in het echt”

    “Ze leeft ondergedoken, heeft slaapproblemen én twee geslachtsziektes.” De advocaat van één van de Roemeense prostituees die door Alexandru T. (27) en z’n echtgenote Elena T. (21) seksueel werden uitgebuit, schetste een dramatisch beeld van de Brugse hel waar de dames door moesten. Het koppel kreeg dan ook zware straffen opgelegd, maar ging niet akkoord met die uitspraak. Vandaag komt hun dossier voor het hof van beroep. “Eén slachtoffer moest van 6 uur ’s morgens tot 1 uur ’s nachts werken.”
    Herk-de-Stad
  2. Minder winkels, meer horeca in Limburg: “Marktgedreven, maar ook gerichte strategie van lokale overheden naar meer beleving in stadskernen”

    Minder winkels, meer horeca in Limburg: “Marktge­dre­ven, maar ook gerichte strategie van lokale overheden naar meer beleving in stadsker­nen”

    Het winkellandschap en de handelskernen in Limburg maken belangrijke veranderingen door. Dat bevestigt een nieuw data-onderzoek van de vijf Vlaamse provincies. Steeds meer winkelpanden worden omgezet naar horeca of diensten, of krijgen een nieuwe niet-commerciële bestemming als woonst of ruimte voor vrije beroepers. In Limburg transformeerde de afgelopen tien jaar 1 op de 11 handelspanden naar een niet-commerciële functie. Dat is één van de opvallende conclusies van het recente data-onderzoek.
    Hasselt