Rechtbanktekening van Martien R. die deze week is veroordeeld tot 16 jaar cel voor het leiden van een criminele organisatie, wapenbezit, witwassen en grootschalige drugshandel. ANP ALOYS OOSTERWIJK
Volledig scherm
PREMIUM
Rechtbanktekening van Martien R. die deze week is veroordeeld tot 16 jaar cel voor het leiden van een criminele organisatie, wapenbezit, witwassen en grootschalige drugshandel. ANP ALOYS OOSTERWIJK © ANP

Veroordeling drugsbaron legt corrupte contacten met dokwerkers bloot: “Als er geen cocaïne in die container zit, moeten wij twee jaar garnalen eten”

AntwerpenDe Nederlandse drugsbaron Martien R. is afgelopen week veroordeeld tot 16 jaar celstraf.  Hij voerde via de Antwerpse haven minstens 1,8 ton cocaïne in. Zijn strafdossier geeft  een inkijk in de samenwerking van Martien R.  met Antwerpse dokwerkers. “De Lange belde mij, hij had een container garnalen uit Ecuador opzijgezet. Als je met een chassis en een truck hier komt, zet ik die drugscontainer er zo bij jou op.” 

  1. LEVENSVERHAAL. Jan Pellens (84), havenreus die de schijnwerpers meed: “Hij verfoeide wachtmuziekjes, zijn klanten moesten perfécte service krijgen”
    PREMIUM

    LEVENSVER­HAAL. Jan Pellens (84), havenreus die de schijnwer­pers meed: “Hij verfoeide wachtmu­ziek­jes, zijn klanten moesten perfécte service krijgen”

    Een man uit één stuk, gesteld op discipline. Tennis speelde hij tot zijn 82. “Hij zag er altijd tien jaar jonger uit dan zijn leeftijd”, zegt zoon Filip (58). Jan Pellens, overleden op 26 april, bleef liefst uit de schijnwerpers weg. Hard werken: daar draaide het om. Van Hessenatie maakte hij een reus in de maritieme wereld. Zijn idee voor een containerterminal aan de Schelde bleek van goudwaarde voor de Antwerpse haven. Sommigen vonden hem een sfinx. “Maar hij was een goedhartig man”, zegt vriend Robert Restiau. “Hij haalde zijn honden uit het asiel, vaak al acht of negen jaar oud.”
    Antwerpen
  2. REEKS. Onze man fileert Antwerps cultuurleven én deelt gratis tickets uit: “De Studio is véél meer dan één persoon”
    PREMIUM
    GRATIS TICKETS

    REEKS. Onze man fileert Antwerps cultuurle­ven én deelt gratis tickets uit: “De Studio is véél meer dan één persoon”

    De Koekenstad blijft dé cultuurstad van Vlaanderen. Onze man fileert maandelijks het culturele nieuws in de stad en omgeving, prijst de hoogtepunten die zijn pad kruisen en is jouw gids voor de komende weken. Alsof hij de affiche voor muziek, theater, film en kunst is op de toiletten van één of andere schimmige kroeg. Al dan niet beklad met obscene graffiti. Én er zijn gratis tickets te winnen voor onder andere Taylor Swift Night, Frank Focketyn, Sien Eggers, Guga Baúl, Laura Tesoro, Slongs, School is Cool, Used, Roger Sanchez, De Roma, Trix, Plein Publiek én uiteraard De Studio.
    Antwerpen