Direct naar artikelinhoud
Belangrijk nieuwsBrussel

Naakte studenten bootsen seksuele activiteiten na op ULB-campus: studentenclub geschorst

Een gecensureerd beeld van het tafereel dat zich afspeelde op de campus in Elsene.Beeld screenshot

Leden van een studentenclub van de ULB in Elsene hebben tijdens een doop, midden op de campus, naakt seksuele handelingen nagebootst. Nadat er beelden van het tafereel uitlekten, schort de universiteit voorlopig alle activiteiten van de studentenclub op. Dat schrijft SudPresse en wordt bevestigd door de universiteit.

Het tafereel speelde zich donderdag af op een grasveld van de campus van de Université Libre de Bruxelles. In het kader van een studentendoop bootsten enkele naakte studenten seksuele activiteiten na. Dat druist in tegen het doopcharter dat alle studentenverenigingen ondertekend hebben, waarin staat dat “studentenclubs zich ertoe verbinden om de morele en fysieke integriteit van de schachten te respecteren”. 

Volgens SudPresse reageerden sommige studenten gechoqueerd. Een getuige maakte beelden en speelde die door aan de krantengroep. Intussen doen er ook beelden de ronde op sociale media. 

Het bestuur van de universiteit is op de hoogte van het incident. De verantwoordelijken van de studentenclub moeten maandag uitleg komen geven bij de vicerector, laat een woordvoerder van de universiteit weten. In afwachting zijn alle activiteiten van de studentenclub geschorst. De woordvoerder zei niet om welke club het gaat.

Er is recent veel kritiek op studentendopen, ook door de fatale doop van Reuzegom waarbij Sanda Dia om het leven kwam in 2018. Sindsdien waren er nog verschillende incidenten. Zo raakten in Louvain-la-Neuve twee studenten zwaargewond bij de doop van dit jaar. 

Lees ook:

‘Ik wil niet gebruikt worden als slaaf’: hoe raken studentendopen uit het verdomhoekje?

▶ Beste studentenschacht, men zal u doen bedelen, smeken, kruipen en gore bucht doen eten

Lees ook:
Beeld belga