Silke Vandenbroeck en Laura Scheerlink. Makers van de podcast ‘de volksjury’. Antwerpen, december 2020.
Volledig scherm
PREMIUM
Silke Vandenbroeck en Laura Scheerlink. Makers van de podcast ‘de volksjury’. Antwerpen, december 2020. © Damon De Backer

Waarom true crime toch vooral vrouwen aantrekt: “Een voorbereiding op de ergste nachtmerrie”

Vrouwen zijn verzot op true crime. De cijfers van Amazon over de verkoop van waargebeurde misdaadverhalen liegen er niet om. Zeventig procent van die boeken wordt gekocht door vrouwen. En ook de populairste true crime-podcast van eigen kweek, ‘de volksjury’, heeft een luisterpubliek dat voor drie vierde uit vrouwen bestaat. Waarom voelen vooral vrouwen zich zo aangetrokken tot misdaad?

  1. Krachttraining alleen voor mannen? Niet volgens Laura, Sofie en Loewi: “Perfect voor wie beetje lui is”
    PREMIUM

    Krachttrai­ning alleen voor mannen? Niet volgens Laura, Sofie en Loewi: “Perfect voor wie beetje lui is”

    Gewichtheffen is hip bij vrouwelijke celebrity’s in Hollywood, maar ook bij ons is dat het geval. In de fitnesszaal bekeren steeds meer Vlaamse dames zich tot de sport die vroeger vooral mannen bekoorde. Loewi (28), Laura (28) en Sofie (43) vertellen hoe krachttraining hun lichaam én zelfbeeld transformeerde. “Veel vrouwen met licht overgewicht merken in de les opeens dat ze supersterk zijn.” Sportarts Luk Buyse geeft advies voor wie er ook aan wil beginnen.
  2. INTERVIEW. Onze journaliste sprak Randi Zuckerberg, ‘zus van’ en unieke vrouw in de techwereld: “Ik werkte 100 uur per week”
    PREMIUM

    INTERVIEW. Onze journalis­te sprak Randi Zuckerberg, ‘zus van’ en unieke vrouw in de techwereld: “Ik werkte 100 uur per week”

    Ze is de zus van Mark Zuckerberg, CEO van Facebook. Maar achter de schermen had Randi Zuckerberg (42) ook een grote invloed op de sociale media zoals we die nu kennen. Ondertussen staat ze aan het hoofd van twee techbedrijven, al ging dat niet vanzelf in het door mannen gedomineerde Silicon Valley. Haar ronkende achternaam was ook geen zegen. Onze journaliste kreeg de exclusieve kans om haar te spreken over de obstakels die een carrièrevrouw aan de top van een mannenwereld moet overwinnen. “Ik hoop dat mijn dochter nooit hetzelfde meemaakt.”