Kleinzoon vindt opa verongelukt tussen molens van nieuwe mestkar

© bfs

De 76-jarige landbouwer Marcel De Vlieger is vrijdag overleden bij een ongeval op zijn erf in de Sijpstraat in de Ruiter. Tijdens het onderhoud van een mestkar kwam hij tussen de molens terecht. Hij werd pas de volgende dag gevonden.

Bert Foubert

Het lichaam van weduwnaar Marcel De Vlieger werd zaterdagmiddag gevonden door zijn kleinzoon, die hem kwam helpen met het voederen van de koeien. De jongeman trof zijn grootvader aan tussen de molens van zijn mestkar. Voor De Vlieger kwam tegen dan alle hulp al te laat.

“Vader had de mestkar nog maar pas een week”, vertellen één van zijn zonen en schoonzoon. “Met het mooie weer van de afgelopen dagen was hij aan het onderhoud van de machine begonnen. Dat deed hij ook vrijdagnamiddag. Toen is hij de kettingen en tandwielen van de mestkar beginnen te smeren. Hij is wellicht met zijn broek blijven haken aan de draaiende molens en meegesleurd. Vader was kansloos.”

In shock

De benen en het middel van het slachtoffer werden verpletterd tussen de draaiende messen. De Vlieger overleed wellicht nadat een slagader in zijn been werd afgesneden.

“We kunnen alleen maar hopen dat vader weinig pijn heeft geleden”, rouwt de familie. “Hij lag nog urenlang tussen de molens vooraleer hij de volgende dag werd gevonden door zijn kleinzoon. Die jongen was helemaal in shock.”

Marcel De Vlieger was sinds een paar jaar weduwnaar. Hij was altijd in de weer op zijn boerderij, waar hij een vijftigtal mestkoeien hield. “Vader was heel trots op zijn werk en kon zelfs op zijn hoge leeftijd niet stilzitten. Hij had onlangs nog maar pas nieuw vee en ook een nieuwe tractor gekocht. Bij het voederen van de dieren kreeg hij hulp, maar het meeste werk knapte hij toch nog steeds zelf op.”

Voorlopig is het nog niet duidelijk wanneer Marcel De Vlieger begraven zal worden. Het lichaam van de man was zondag nog niet vrijgegeven door het parket van Dendermonde. Ook de boerderij zelf bleef verzegeld. “De politie wil eerst absolute zekerheid hebben over de precieze omstandigheden van zijn dood”, zeggen zijn kinderen. “Pas daarna kunnen we afscheid nemen van vader.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen