© bert foubert

Man verongelukt tussen molens van mestkar en wordt pas volgende dag gevonden

De 76-jarige landbouwer Marcel De Vlieger is vrijdag overleden bij een ongeval op zijn erf in de Sijpstraat in Ruiter in Waasmunster. Tijdens het onderhoud van een mestkar kwam hij tussen de molens terecht. Hij werd pas de volgende dag gevonden.

bert foubert

Het lichaam van weduwnaar Marcel De Vlieger werd zaterdagmiddag gevonden door zijn kleinzoon, die hem kwam helpen met het voederen van de koeien. De jongen trof zijn grootvader aan tussen de molens van zijn mestkar. Voor de man kwam tegen dan alle hulp al te laat.

“Vader had de mestkar nog maar een week”, vertellen een van zijn zonen en een schoonzoon. “Met het mooie weer van de afgelopen dagen was hij aan het onderhoud van de machine begonnen. Dat deed hij ook vrijdagnamiddag. Toen is hij de kettingen en tandwielen van de mestkar beginnen smeren. Hij is wellicht met zijn broek blijven haken aan de draaiende molens en meegesleurd. Vader was kansloos.”

De benen en het middel van het slachtoffer werden verpletterd tussen de draaiende messen. Marcel De Vliegher overleed wellicht nadat een slagader in zijn been werd afgesneden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer