Beginnende elektrische autobouwer Lucid is op de beurs meer waard dan Ford

De start-up voor elektrische auto’s Lucid Motors heeft op de beurs qua marktwaarde het Amerikaanse autoconcern Ford voorbijgestoken. Het aandeel Lucid sprong dinsdag met 24 procent omhoog op Wall Street, waarmee de waardering op 91 miljard dollar uitkwam, omgerekend bijna 80 miljard euro. De waarde van Ford bedraagt 79 miljard dollar. Lucid is nu ongeveer evenveel waard als General Motors (GM).

Bron: BELGA

De koerswinst van Lucid kwam door de aankondiging van het bedrijf dat volgend jaar 20.000 elektrische voertuigen geproduceerd kunnen worden. Ook zijn er meer bestellingen binnengekomen, aldus Lucid, dat sinds juli een beursnotering heeft. Het in 2007 opgerichte bedrijf wordt geleid door Peter Rawlinson, een voormalige ingenieur van Tesla.

Sectorgenoot Rivian, die vorige week zijn beursgang maakte in New York, ging ook in waarde omhoog. Het aandeel steeg dinsdag 15 procent waardoor Rivian een waarde heeft van 153 miljard dollar. Dat is meer dan Volkswagen op de beurs waard is. De producent van elektrische pick-ups en bestelbusjes wordt gezien als een belangrijke rivaal van Tesla.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer