Zoektocht naar geluk wordt 41-jarige Nederlander bijna fataal

De zoektocht naar geluk is de 41-jarige Sander Cirk uit de Nederlandse gemeente Den Helder bijna fataal geworden. Om zijn internetdate te ontmoeten, reisde hij naar de Chinese luchthaven van Changsha. Toen de vrouw niet kwam opdagen, bleef hij halsstarrig wachten. Tot hij in het ziekenhuis belandde, zo schrijft De Telegraaf.

nadb

Sander Cirk had een 26-jarige Chinese vrouw leren kennen via een datingwebsite. Na twee maanden beslisten de twee om elkaar te ontmoeten. Via Amsterdam vloog Sander naar Hangzhou om daar de vlucht naar Changsha te nemen. Maar de vrouw - die zich als Alice presenteert op datingsites, maar die Sander kent onder de naam Liu Fang - kwam niet opdagen.

Overleven op instant noedels

Dat resulteerde erin dat Sander een kleine twee weken op de luchthaven van de stad in het zuidoosten van China verbleef. Hij sliep er op bankjes en leefde vooral van instant noedels. Voor een hotel had hij geen geld.

“Ik heb me bij de politie gemeld en mijn verhaal verteld”, zegt Sander Cirk aan De Telegraaf. “Ik heb gevraagd of ze me konden helpen. Ik heb zelfs voorgesteld om voor hen te werken. Is er een politieauto stuk? Kom maar, ik maak hem wel.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Ziekenhuis

Na twee weken werd de Noord-Hollander in zorgwekkende toestand opgenomen in het ziekenhuis, door zijn diabetes en nierproblemen. “Ja, ik heb suikerziekte. En er zijn wat meer problemen. Maar het komt wel weer goed”, zegt hij.

Ondanks alles heeft Sander nooit overwogen om het vliegtuig naar huis te nemen. “Ik ben een doorzetter”, klinkt het. “Het geeft ook aan dat ik haar echt heel graag wil zien en spreken.” De Nederlander weigert te geloven dat hij is belazerd door zijn Chinese internetdate. “Ik ben ervan overtuigd dat ze serieus met me is. Ik wil haar eigenlijk gewoon mee naar huis nemen.”

De vrouw zegt zelf in een ziekenhuis in Zhengzhou te liggen voor ‘plastische chirurgie aan haar gezicht’. Aan de South China Morning Post zegt de vrouw dat ze een foto ontvangen heeft van de man, maar dat ze niet begreep wat het was. “Het zag eruit als vluchtinformatie, maar hij heeft me nadien nooit gecontacteerd. Ik was online ook aan het wachten”, klinkt het.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Fortuin aan internetdating

Volgens broer Adriaan vertrok Sander anderhalf jaar geleden al eens naar China om daar een meisje te ontmoeten. Ook moeder Tiny zegt dat haar 41-jarige zoon al een fortuin heeft uitgegeven aan internetdating.

“Ik heb het internet laten afsluiten toen de kosten vorige maand opliepen tot 400 euro”, zegt ze aan De Telegraaf. “Maar eerder was het ook wel eens 1.000 euro. Een hoge rekening voor iemand die bij de kringloopwinkel werkt.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer