©  BELGAIMAGE

DISCUSSIE. Kijk jij met een bang hart naar de opening van de scholen?

Maandag gaan de scholen weer open, en dat terwijl de omikronvariant in volle opmars is. Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA), kijkt met een bang hart naar die opening. “Zoals dat eigenlijk bij de heropstart van alle activiteiten is in de maatschappij”, dat zei hij in De Ochtend.

LEES OOK. Onderwijsminister Ben Weyts kijkt met bang hart naar opening scholen: “We houden rekening met noodscenario’s”

“De cijfers swingen de pan uit in alle sectoren, dat zal in het onderwijs ook zo zijn”, klonk het bij de minister. Daarnaast zegt hij wel dat er prioritair voor de scholen gekozen moet worden. “Het is toch niet omdat we veel besmettingen verwachten, dat we op voorhand moeten zeggen: We gaan alles sluiten?” De regering houdt rekening met noodscenario’s maar Weyts zegt maximaal de scholen open te willen houden.

Ook wees hij op de aanbeveling van zelftesten, omdat die volgens hem bijdragen aan het openhouden van de scholen. En in het interview kwam tot slot ook barometer ter sprake. “Ik hoop dat die barometer een aanleiding kan zijn om de lat gelijk te leggen. Vandaag is dat nogal onevenwichtig. We moeten een onderscheid maken: niet een sector sluiten, wel kijken welke activiteiten wel en welke niet kunnen.”

Wat denk jij? Kijk jij ook met een bang hart naar de opening van de scholen?

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER