Politie arresteert 84-jarige verdachte voor dodelijk ongeval met vluchtmisdrijf maar laat hem snel weer vrij

© TV Oost

Aalst/Buggenhout -

De politie heeft woensdagavond een 84-jarige man uit Aalst gearresteerd die verdacht wordt van een dodelijk ongeval met vluchtmisdrijf. Daarbij kwam in De Vereeckenstraat in Gijzegem bij Aalst een vrouw van 77 jaar uit Buggenhout om het leven. De autobestuurder werd opgepakt maar in de loop van de dag alweer vrijgelaten.

Brent Saey

De bestuurder sloeg meteen op de vlucht. De persoon in kwestie legde een negatieve ademtest af. Hij werd gearresteerd en zijn rijbewijs werd in opdracht van het parket onmiddellijk ingetrokken voor een periode van 15 dagen.

LEES OOK. Vrouw (77) omgekomen na ongeval met vluchtmisdrijf: “We vreesden al dat dit ooit zou gebeuren”

Ook zijn wagen werd in beslag genomen voor verder onderzoek door de verkeersdeskundige. De man mocht donderdagnamiddag na een uitgebreid verhoor opnieuw beschikken. Het parket laat weten dat er voldoende aanwijzingen zijn dat hij de bestuurder was van het voertuig dat het ongeval veroorzaakte. De rijgeschiktheid van de man wordt verder onderzocht.

Verkeersveiligheid

Ondertussen wordt de vraag naar meer verkeersveiligheid in de Vereeckenstraat steeds groter. Verschillende buurtbewoners pleiten er al jaren voor een eenrichtingsstraat. burgemeester Christoph D’Haese (N-VA) zegt dat de verkeersveiligheid in de Vereeckenstraat hem na aan het hart ligt. “We zetten als stad al jaren stappen om de N41 door te trekken”, zegt hij. “Op die manier kan het zware vrachtverkeer geweerd worden uit het centrum van Gijzegem. Helaas zijn er gemeenten die op de rem gaan staan voor het project.”

De burgemeester geeft daarnaast nog mee dat het dodelijke ongeval niets te maken heeft met de verkeerssituatie in de Vereeckenstraat. “Het gaat om een ongeval dat te wijten is aan het rijgedrag van één bestuurder. Dat kan in eender welke straat gebeuren”, aldus D’Haese.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen