De federale gerechtelijke politie was ook vrijdag een hele tijd in de weer met onderzoek in de woning.© JOF

Man (92) opgepakt op verdenking van moord op zijn vrouw (87): “Het leek een zeer goed koppel”

De politie en het parket in Waregem zijn een moordonderzoek gestart. In de Churchilllaan is een 87-jarige vrouw in verdachte omstandigheden om het leven gekomen. De 92-jarige echtgenoot van de vrouw is opgepakt op verdenking van moord.

Jonathan Folens

De feiten speelden zich donderdagvoormiddag af. Wat er precies is gebeurd, blijft onduidelijk. De politie bleef tot ’s avonds bezig in de woning in de Churchilllaan.

“Rond 9u is de politie hier aangekomen”, vertelt een 60-jarige buurtbewoonster. “Pas rond 19u zag ik hoe ze een lichaam buiten brachten. Heel de buurt is erg geschrokken van wat er gebeurd is. Het leek ons een zeer goed koppel. Ik zag hen door het raam vaak samen in de zetel zitten. Ze waren veel thuis, maar de man was nog erg kwiek. Hij maakte elke morgen zijn wandelingetje in de buurt. Zijn vrouw was wat slechter ter been, ze had iets aan haar knie gehad en mankte wat. Ze hielden ook van kaarten. Voor corona gingen ze elke week een kaartje leggen in het Torenhof hier vlakbij.”

Vrijdagvoormiddag was de federale gerechtelijke politie opnieuw ter plaatse voor verder onderzoek in de woning. Over het onderzoek kunnen ze nog weinig informatie vrijgeven.

“Wij kunnen bevestigen dat er een moordonderzoek opgestart is”, klinkt het bij het parket. “In het kader van dit onderzoek zijn het CSI-team en een wetsgeneesheer aangesteld. De onderzoeksrechter en het Openbaar Ministerie hebben donderdagavond de plaats van de feiten afgestapt. We kunnen bevestigen dat de 92-jarige echtgenoot van het slachtoffer gearresteerd is. Hij wordt eerstdaags voorgeleid bij de onderzoeksrechter die zal oordelen of hij verder aangehouden blijft.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER