Patrick Dewael: "Plannen voor samenwerking tussen Gallo-Romeins Museum en Louvre"

Nu het Gallo-Romeins Museum vanaf 2018 wordt overgedragen van de provincie naar de stad Tongeren, wil burgemeester Patrick Dewael zijn stad profileren als dé cultuurstad. "We hebben een heel brede cultuurhistorische traditie, en die willen we versterken de komende jaren", aldus de burgemeester. Volgens Dewael zouden er zelfs plannen zijn voor een samenwerking tussen het Gallo-Romeins Museum en het Franse Louvre.

elaw

Om de focus op cultuur te versterken, roept burgemeester Dewael enkele ambitieuze projecten in het leven en zorgt hij zelfs voor een prestigieuze samenwerking. "De burgemeester van Luik heeft me gezegd dat een vrij exclusieve samenwerkingsovereenkomst tussen Luik en het Louvre ook zou kunnen uitgebreid worden naar Tongeren. Zo kunnen topwerken uit het Louvre hier ook beschikbaar gesteld worden." Ook de grote thematentoonstellingen blijven een vaste waarde in het museum.

Volgens de Tongerse burgemeester zal dat budgettair geen problemen opleveren. Dewael zou garanties gekregen hebben van de Vlaamse regering dat er voldoende geld naar het museum zal gaan. "Wij krijgen als stad datgene wat het museum vandaag van de provincie krijgt", aldus de burgemeester.

Ook gedeputeerde voor cultuur Igor Philtjens is blij dat de Vlaamse regering nu eindelijk duidelijkheid heeft gebracht na de jarenlange onzekerheid voor het personeel.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer