Illustratiebeeld.
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiebeeld. © Xavier Truant

ANALYSE. “Meldpunten op uniefs mogen geen slagveld van afrekeningen worden”

Wat is dat toch, aan onze universiteiten? Eén na één in woelig water, nu bijvoorbeeld de KU Leuven: studenten vinden dat een zaak van grensoverschrijdend gedrag niet hard genoeg is aangepakt, de instelling zelf ziet dat anders. Onze reporter Nadine Van Der Linden vreest dat meldpunten “de doos van Pandora kunnen worden voor uniefs. Het is goed dat er van alles loskomt, maar de strijd van #metoo mag geen slagveld van persoonlijke afrekeningen worden. Slachtoffers én daders hebben rechten.”

13 reacties

  • Patrick Van Verdegem

    2 jaar geleden
    De processen worden nu gevoerd in de media, publiek lynchen versie 21ste eeuw. Ook is verre van duidelijk wat grensoverschrijdend gedrag nu precies inhoudt. Elders las ik dat sommigen kloegen dat ze met de ogen werden uitgekleed... Mag men dan nog iemand aankijken zonder de kans te lopen aan de schandpaal te worden genageld?
  • frank sommen

    2 jaar geleden
    Op KuLeuven hebben ze ondermeer de huisvestingsdienst die alles controleert. En hun interne audit die dan oa de huisvestingsdienst controleert. Daar is alles in orde. Of nee, toch niet ... huisvestingsdienst speelt politie en rechter bij de privatieve verhuurders, dus is er intern toch nog wat werk te doen.
  • ronny cuypers

    2 jaar geleden
    Als uit onderzoek blijkt dat het om een afrekening gaat kan het helpen als de dader dan ook ontslagen, vernederd en flink gestraft wordt. Dat alles naast een hoge schadevergoeding voor het slachtoffer natuurlijk.
  • Jean De Grande

    2 jaar geleden
    Hoog tijd om die 'ontwaakten' eens snoeihard aan te pakken. Cancelen bijvoorbeeld, dat vinden ze leuk.
  • Fanny Konings

    2 jaar geleden
    Men laat nog steeds intern tolerantie toe , het kan niet dat men jaren kon en nog potentieel kan, slachtoffer s hebben in de eerste plaats rechten ,het gaat dan ook over 1 tegenover tientallen slachtoffers gedurende jaren , idewe beschermd vooral daders wanneer men het niet nodig acht na aan wijzigingen een bureel grondig na te checken ,neen men verwittigd een dader zo heeft hij als rechthebbende de kans om bewijzen te verwijderen, foto's notaboek , agenda, aantal phone,s , verzameling etc ,