Diana en de Queen.
Volledig scherm
PREMIUM
Diana en de Queen. © Getty

Queen dwong Diana tot scheiding met handgeschreven brief: “Ze wilde haar inschattingsfout rechtzetten”

RoyaltyVoor ‘Queen Camilla’ was er prinses Diana. Het is algemeen geweten dat het huwelijk tussen de Britse prins Charles (73) en Lady Di niet van een leien dakje ging. Maar vreemd genoeg was het niet Diana zélf die de scheiding inzette. De bal ging aan het rollen door een handgeschreven brief van Queen Elizabeth (95), die het koppel onder druk zette. Het bizarre verhaal van een georkestreerde romance én breuk. “Kom op, ik mag zelf zelfs niet beslissen of ik ga scheiden?” 

5 reacties

  • Ludo Wouters

    2 jaar geleden
    Het Britse koningshuis blijft en zal nog een hele tijd de filosofie van de middeleeuwen hebben. Wij hebben "blauw bloed" en wij zijn meer dan het klootjesvolk. The firm heeft zijn naam niet gestolen.
  • emiel wouters

    2 jaar geleden
    Er is niemand die iemand kan dwingen te scheiden, buiten de betrokkenen. Daar kan zelf een koning of koningin een hand in hebben. Als ge uw voet maar stijf houdt, ben jij altijd de winnaar. Precies of zij alle rechten en macht hebben om hun kinderen en aangetrouwden de grond en de dieperik in te boren. En zeker niet als je het geld niet laat primeren.
  • piet devlieger

    2 jaar geleden
    De 14 (letterlijk en bewezen) affaires die Diana had tijdens haar huwelijk - waarvan minstens een vijftal voordat Charles weer iets met Camilla begon worden blijkbaar zorgvuldig vergeten. En wie weet hoeveel meer er waren er. De heilige Diana was niet zo'n heilig boontje als ze meestal afgeschilderd wordt.
  • DANIELA ROSIC

    2 jaar geleden
    Ge moogt gerust zijn dat dit een fout was. Ondanks dat ik liever Diana heb dan Camilla los van alles, weet ik dat Camilla de ideale vrouw voor Charles is en was, zij verdient het ! Het is spijtig dat Charles niet meer ruggengraat had waardoor 2 vrouwen ongelukkig waren
  • sonja de velde

    2 jaar geleden
    Camilla is een echte huwelijks breker.