VIDEO. Deze bewoners vonden een vreemde dvd in hun brievenbus

De inwoners van het Fabiolapark keken gisteren vreemd op, want in hun brievenbus zat een rare dvd met films naar ideeën van een Turks publicist.

vvp

Bewoners van de ‘blokken van Amelinckx’ kregen gisteren een vreemde dvd in de brievenbus. Niemand weet waar die vandaan komt. Het lijkt om een propagandastunt te gaan, maar sommigen vertrouwen het niet helemaal.

Op de dvd staat dat het schijfje films bevat naar de ideeën van Harun Yahya, een Turkse publicist die onder meer beweert dat de evolutieleer een valse wetenschap zou zijn.

“Wij hebben ook zo'n dvd in de bus gevonden, maar ik weet niet zeker wat erop staat”, vertelt bewoonster Alana. “Van andere bewoners hoorden we dat er rare dingen op het scherm kwamen, toen ze de dvd in hun computer staken. We weten ook niet waarom de dvd in onze bus zat. Toen ik informatie op het internet opzocht, kwam ik op een website terecht met dingen over Turkije en een foto met een tank. De conciërge van ons appartement is met vakantie. Wanneer hij terug is, willen we de camerabeelden bekijken en zien wie de dvd in de brievenbussen gestoken heeft”, aldus nog Alana.

De bewoners van het Fabiolapark stapten ook naar de politie. “We kregen inderdaad een aantal meldingen over een vreemde dvd binnen van bewoners van de Fabiolablokken”, bevestigt de politie. “Er werd proces-verbaal opgesteld en het onderzoek is lopende.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen