Leen De Smedt

Eerste dag "cafeekescarnaval" in Aalst veilig verlopen: "Ze hebben de knaldrang onder controle gehouden"

Carnaval in Aalst is rustig verlopen gisteren. In totaal hebben een kleine 20.000 carnavalisten gevierd. Op een paar kleine incidenten na is alles probleemloos verlopen, meldt burgemeester Christoph D'Haese (N-VA).

Aalst Carnaval 2022 is geen traditioneel en groots spektakel over de hele Aalsterse binnenstad zoals de carnavalisten het graag zien, maar wel een meer ingetogen feest op café. Toch hield dat de Aalstenaars niet tegen: een kleine 20.000 mensen trokken de stad in, met bijhorende feestkleren. "Het was voor iedereen wat afwachten wat deze speciale editie van carnaval zou geven, maar ik ben toch wel tevreden met het resultaat. Alles is rustig verlopen op de eerste carnavalsdag", stelt burgemeester Christoph D'Haese (N-VA).

10-tal kleine incidenten

"Er zijn geen noemenswaardige incidenten te vermelden", gaat D'Haese verder. "De politie heeft 6 bestuurlijke aanhoudingen moeten doen, vooral voor het verstoren van de openbare orde of overmatig alcohol gebruik. Daarnaast waren er 3 drugsgerelateerde feiten en een paar kleine schermutselingen. Dus kort samengevat: gezien de toch wel grote opkomst, kunnen we spreken van een rustige eerste feestnacht. Men heeft op een goede manier de knaldrang onder controle kunnen houden."

We verwachten dat ook de rest van het carnaval veilig verloopt, nu we minder bezoekers hebben uit andere steden

Burgemeester Christoph D'Haese (N-VA)

Ook vandaag en morgen wordt er nog carnaval gevierd in Aalst, met morgen de "voil jeanetten"-stoet die door de straten trekt. "We gaan dat zeker goed monitoren, zoals de afgelopen nacht. We hopen dat het verder in veilige omstandigheden zal verlopen. Maar daar gaan we wel een beetje vanuit, aangezien we deze editie minder bezoekers hebben uit andere steden en gemeenten", besluit de burgemeester.

Meest gelezen