Grimbergen krijgt ondergrondse supermarkt bij nieuwe ondergrondse parking

In Grimbergen komt er een ondergrondse afdeling van supermarkt Jumbo bij een nieuwe ondergrondse parking. De werken zouden eind 2023 klaar moeten zijn.

Het centrum van Grimbergen krijgt een make-over. Zo wordt het gemeentehuis uitgebreid en er komt een ondergrondse parking bij.  "Uniek in Vlaanderen wordt het ondergrondse Jumbo-warenhuis.", zegt schepen van mobiliteit, Philip Roosen (N-VA).  

"We werden geconfronteerd met de nood aan extra parkeerplaatsen omwille van de uitbreiding van ons gemeentehuis enerzijds en anderzijds moeten we ook wat centrumversterkend gaan werken, omdat we in het centrum van Grimbergen geen buurtwinkel meer hebben. Er is geen bakker of slager meer en dan is het lumineus idee gekomen om een ondergrondse parking te combineren met een warenhuis", voegt Roosen er nog aan toe.

Zone 30 en fietsstraten

Naast de parking met warenhuis, worden ook de straten in het centrum heringericht.  "Zo wordt de zone 30 duidelijker geaccentueerd en worden twee straten omgevormd tot fietsstraten waar de zwakke weggebruiker toch altijd in het voordeel is. Er komen ook extra fietsstallingen bij", zegt Philip Roosen nog.  

De werken zouden begin volgend jaar starten en behoudens calamiteiten zullen die 10 maanden duren.  De gemeente zal een kleine 2 miljoen euro investeren. Het grootste deel van de kosten wordt gedragen door een projectontwikkelaar die 7 miljoen zal bijdragen tot dit project. De gemeente ontvangt daarbovenop jaarlijks en dit gedurende 50 jaar een concessievergoeding van 100.000 euro.  Volgende week volgen er nog infoavonden voor de handelaars en de inwoners. 

Meest gelezen