De Antwerpse politie heeft in februari vier personen opgepakt die postpakketten met MDMA verzonden naar Colombia en de Verenigde Staten. © Politie Antwerpen

Antwerpse drugsbende stuurt kilo’s MDMA via postpakketten naar Colombia en Miami

Antwerpen -

De Antwerpse politie heeft in februari vier personen opgepakt die postpakketten met MDMA verzonden naar Colombia en de Verenigde Staten. Naast drugs, handelde de bende ook in vuurwapens. Alle verdachten zijn aangehouden door de onderzoeksrechter.

nelo

Het onderzoek ging van start in november 2021. “De douane onderschepte toen twee postpakketten met MDMA”, vertelt Wouter Bruyns, woordvoerder van de Antwerpse politie. “Al snel bleek dat beide pakketten door dezelfde personen werden verzonden vanuit een postpunt in Antwerpen.”

Tijdens een douanecontrole bij Brucargo, de vrachtafdeling van Brussels Airport, bleken twee postpakketten met bestemming Cali (Colombia) en Miami Beach (VS) telkens vijf kilogram MDMA te bevatten. Het onderzoek leidde de speurders naar een postpunt in het centrum van Antwerpen.

Nadien werden nog bijkomende pakketten MDMA ontdekt. Die werden verstuurd naar de steden Cali en Medellín in Colombia. “Een pakket werd in samenwerking met Interpol en de Colombiaanse nationale politie onderschept in Bogota. Het pakket had een totaal gewicht van twee kilogram MDMA. Een ander pakket, ook zo’n twee kilogram, werd tijdig onderschept bij Brucargo.”

Handel in vuurwapens

Tijdens het verdere onderzoek konden de speurders de leden van de organisatie in kaart brengen. Toen bleek dat ze zich mogelijk ook bezighielden met de handel in vuurwapens, werd een actie voorbereid waarbij niet alleen de lokale recherche, maar ook het drugsondersteuningsteam (DOT), het wijkondersteuningsteam (WOT), drie drugshondengeleiders en het POSA-team betrokken werden.

Bij de huiszoekingen werd ook een uitgeboord Glock-alarmpistool aangetroffen. © Politie Antwerpen

Dat resulteerde op 10 februari in zes simultane huiszoekingen op adressen in Antwerpen, Edegem, Boom, Aartselaar en Elewijt. Vier personen, van 19, 21, 21 en 36 jaar, werden door de onderzoeksrechter aangehouden op verdenking van handel in drugs via postpakketten en handel in vuurwapens. “Bij de huiszoekingen werd zestien kilogram MDMA, 5.000 euro cash geld en een uitgeboord Glock-alarmpistool in beslag genomen”, zegt Bruyns. De politie trof ook kleinere hoeveelheden cocaïne, ketamine, lsd, xtc-pillen en cannabis aan.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER