Spotgoedkoop tanken zorgt voor gekkenhuis in Nederlands-Limburg: “Een beetje korting en heel Nederland is in rep en roer”

 © De Limburger

Kilometers files, enorm veel teleurgestelde automobilisten, maar ook automobilisten die blij waren met het goedkoop voltanken van hun auto. Verslag van een kortingsactie in Oostrum in Nederlands-Limburg.

Peter Heesen
Bron: De Limburger

Het ging om een actie om het twintigjarig bestaan van TinQ te vieren. In Ospel, deelgemeente van Nederweert in Nederlands-Limburg, kon tussen 13 en 14 uur maandag goedkoper getankt kunnen worden. Niet ver van Hamont-Achel kost Euro 95 dan even amper 1,171 euro per liter, diesel kostte in 2002 nog 86 cent per liter. Ook bij de vestiging aan de Henri Dunantstraat in Oostrum kon er goedkoop getankt worden, van 10 uur tot 11 uur.

Lang voordat de pomp de eerste goedkope brandstof uitspuugt, stond er al een file van kilometers. En de lengte nam snel toe. Tonny Voesenek (73) uit Venray zag het gelaten aan. Zij is de eerste die maandagochtend spotgoedkoop ging tanken. De benzineprijs aan de pomp staat op 1,869 euro. Maar als ze vooraf betaald heeft, daalt die meteen naar 1,171 euro. Lachend tankt ze de auto vol. Negentien liter heeft ze getankt. “Dat is toch een mooie meevaller.”

 ©  Lé Giesen

Geen jerrycans

TinQ is een keten van onbemande tankstations met bijna vierhonderd vestigingen in Nederland. De keten werd opgericht in 2001. De bedoeling was het feestje in december te vieren, maar door corona was het niet gepast, vertelt marketingmanager Paul Derhaag. Het werd uitgesteld naar deze week, ondanks de oorlog in Oekraïne. Wel wordt in de jubileumweek elke dag een bedrag geschonken aan een organisatie die zich inzet voor de slachtoffers.

Tijdens de jubileumweek biedt TinQ van 7 tot en met 11 maart forse kortingen aan. Dat gebeurt elke dag op vier verschillende locaties in Nederland, een uur lang. De precieze plekken worden een dag van tevoren om 19.00 uur bekendgemaakt op tinq.nl. Ter afsluiting wordt op zondag 13 maart op twintig plekken de kortingsactie gehouden. De actie is niet bedoeld voor vrachtwagens en tractoren. Jerrycans mogen er niet gevuld worden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen