Niet één actrice in de prijzen op genderneutrale Ensors: “We zijn hier niet rijp voor”

FilmVeerle Baetens, die genomineerd was voor een Ensor voor haar rol in ‘Dealer’, ging niet met een beeldje naar huis. Ze was niet de enige, want tijdens de eerste genderneutrale editie van de prijsuitreiking viel er geen énkele actrice in de prijzen. “Onze maatschappij is hier nog niet klaar voor”, betreurt ze. 

102 reacties

  • Jan Baroen

    2 jaar geleden
    Als de vrouwen niet in de prijzen vallen, zal er in hun ogen geen enkele formule goed zijn. Was de vorige formule dan niet beter? Waarschijnlijk wel…
  • Marko Decandt

    2 jaar geleden
    Veerle Baetens heeft het dus niet begrepen. Vrouwen moeten evenveel goede rollen krijgen? Dus weer dat verschil in gender gemaakt. Ze was toch ook genomineerd? Dus op dat moment maak je evenveel kans om te winnen dan alle andere genomineerden. Ze is gewoon eerlijk geklopt. Ze verdraagt het gewoon niet dat ze geklopt werd door een man. Als enkel zij als vrouw een prijs gepakt had, had ze niet gezaagd over heel dat gender gedoe, want ze wou gewoon winnen dat is al.
  • HILDE MARIEVOET

    2 jaar geleden
    Waarom niet gewoon , naast beste vrouwelijke acteur, beste mannelijke acteur gewoon beste acteerprestatie maken die zowel voor de genomineerde mannelijke als vrouwelijke hoofdrollen open i?
  • André Van der Poorten

    2 jaar geleden
    Prijs volgens prestatie ? Of moet je sowieso de prijs winnen omdat je vrouw bent ? WOKE waanzin .
  • ETIENNE LOGIST

    2 jaar geleden
    "De ergste vorm van ongelijkheid is proberen ongelijke dingen gelijk te maken." Cfr. Aristoteles