7 procent van de bestuurders zegt er het voorbije jaar slachtoffer te zijn van fysiek geweld.
Volledig scherm
PREMIUM
7 procent van de bestuurders zegt er het voorbije jaar slachtoffer te zijn van fysiek geweld. © Getty Images

Coronapandemie zorgt voor agressie in het verkeer: meer dan helft van Belgen werd slachtoffer in 2021

De coronapandemie lijkt ervoor gezorgd te hebben dat bestuurders in het verkeer agressiever worden. Dat blijkt uit een bevraging van verkeersveiligheidsinstituut Vias bij 1.000 Belgen. Opvallend daarbij, het mondt steeds vaker uit in een gevecht. 7 procent van de bestuurders zegt het voorbije jaar slachtoffer te zijn geweest van fysiek geweld, in 2017 lag dat aantal op 2 procent. Vias zocht ook uit wat bestuurders het meest irriteerde: Van dubbel parkeren tot die onbestaande richtingaanwijzer. 

15 reacties

  • Cyriel Claessens

    2 jaar geleden
    Het is niet Corona die hiervoor verantwoordelijk is, wel werd Corona vaak misbruikt om nog wat extra pestmaatregelen tegen de automobilist in te voeren. Veel verplaatsingen met de auto zijn in de laastste 10 jaar verdubbeld in tijd, de belastingen op auto en brandstof zijn in dezelfde periode spectaculair blijven stijgen. Geen wonder dat er af en toe een automobilist door het lint gaat.
  • Gilbert De Meyer

    2 jaar geleden
    Ik denk eerlijk gezegd niet dat het aan Corona ligt, mensen verdragen gewoon niets meer van een ander, in de auto is dat net hetzelfde, ze willen eerst rijden, ze zijn gehaast en gestrest , zebrapaden maken hun razend, oude gepensioneerden ook, en noem maar op. Dit is de moderne tijd, niemand heeft nog tijd werk, smartphone en computer en tv, en dat is het , de maatschappij gaat gewoon kapot.
  • eli bosch

    2 jaar geleden
    Wat gaat het dan worden nu we allemaal terug de baan op mogen? Eerlijk gezegd vond ik het twee jaar vrij rustig op de baan en sinds enkele weken terug uiterst agressief. In Gent en randgemeenten steeds meer zone 30. Als je 30 rijdt kleven ze letterlijk aan je bumper, maar ik vervolg maak ik wel noodstop, eens zien of ze zich dan nog kunnen losweken. Ofwel vliegen ze je voorbij aan 50 tot 60 km per uur.
  • Juan Van Cleemput

    2 jaar geleden
    Niet moeilijk ..corona was een grote wereld wijde mentale ergernis en test hoever ze de bevolking konden opdrijven zoals die 2 jaar durende nutteloze mondmaskers en neen ik ben geen antivaxer maar iemand die verder denkt dan zijn neus lang is
  • Werner Achterbroek

    2 jaar geleden
    Wil het niet meemaken, gaat spijt hebben dat hij of zij geboren is.